2008 m. gegužės 8 d., ketvirtadienis

Pupelių ir provolone sūrio salotos

Uošvienė prikrovė lauktuvėms pusę lagamino įvairiausių sūrių. Dabar turiu sukti galvą, kaip juos kuo greičiau suvalgyti. Aldo Zilli 'The Zilli cookbook - The Italian way of eating' radau greitai ir nesudėtingai pagaminamų salotų su sūriu receptą.

3 š. extra vergine alyvų aliejaus
2 šaukštai tapenade (alyvuogių pastos)
2 skardinės (po 400g) borlotti pupelių (arba bet kokių kitų turimų)
5 pomidorai, pjaustomi skiltelėmis
nedidelis raudonas svogūnas, smulkiai pjaustytas
česnako skiltelė, smulkiai kapota
200 g provolone piccante sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
baziliko lapelių

Apie tapenade. Iki šiol neteko susidurti su šituo reikalu. Tai tiesiog alyvuogių ir kaparėlių (kartais ir ančiuvių) marmalas. Galvojau pasigaminti, bet turguje radau jau paruoštą šio skanėsto indelį. Kadangi nesu fotografė, geriau nedėsiu nuotraukos, nes atrodo baisokai :D Bet patikėkit, tikrai skanu. Su duona, su mėsa, su salotomis liuks skanėstas. Jei tokio nėra, tikriausiai tiks čia ir smulkintos juodosios alyvuogės.

Apie pupeles. Borlotti pupelės plačiai naudojamos Italijoje salotoms, sriuboms, troškiniams ir pan. Atrodo kaip išmargintos bordiniais dažais. Išvirtos patamsėja ir tampa negražiai rudos. Įdomu, kaip jos vadinasi lietuviškai?

Apie sūrį. Čia naudojamas provolone piccante, manau nereikia versti, kad aštrokas. Specifinis skonis išgaunamas ne prieskoniais, o gamybos technologija. Nežinau, ar tokio yra pirkti Lietuvoje. Manau, kad bet koks aitresnis sūris skonio čia nepagadins.

Apie salotas. Pupeles išmaišome su alyvų aliejumi ir tapenade mišiniu. Dedame pomidorus, svogūnus, sūrį. Pasūdome, pagardiname pipirais, baziliku ir iškart tiekiame į stalą.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. pastebėjau, kad labai mėgsti itališką virtuvę ;o kaip man patinka receptai su itališkais terminais. apskritai europietiška virtuvė įdomus subjektas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerą maisto kritiką namuose turiu. Jis įkvėpė meilę maistui ir virtuvei. Atsimenu pilnas siaubo akis, kai ravioli bandžiau su grietine patiekti. Nuo to laiko stengiuosi daugiau taip nepasišiukšlinti :)) Žinau, kad niekad negaminsiu taip, kaip 'mamma', bet stengtis galima :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails