2008 m. gegužės 30 d., penktadienis

Avienos kotletai su šviežiomis bulvytėmis ir špinatais

Žinau, lietuviškai ausiai čia ne kotletai, bet aš jau ir nebežinau kaip pavadinti. Negi vietoj vieno žodžio 'kotletai' pavadinime turėčiau rašyti 'avienos nugarinės pjausniai su kauliuku'. Kaip ne kaip, šiandien penktadienis, rytinis pasivaikščiojimas į turgų. Vėl prašiau avienos ir vėlgi ką davė, tą ir kepu.

Bevartydama senus žurnalus receptą radau BBC Good Food 2005 birželio nr. ir labai apsidžiaugiau, kad tame pačiame turguje lyg nujausdama susipirkau visus reikalingus ingredientus.


puskilogramis šviežių bulvyčių
nutarkuota citrinos žievelė
pora šaukštų alyvų aliejaus
avienos kotletų (jei nedidukai, po 2 - 3 žmogui)
sauja vyšninių pomidoriukų
išspausta česnako skiltelė
250 g špinatų

Pirmiausia užkaičiame bulves, verdame 15-20 minučių. Pajungiame orkaitės grilį (kai pajungiau ant maksimumo, tai net skarda išsilankstė...)

Paimam skardą/formą kepimui, dedame ten mėsą ir pomidorus, gerai patriname iš visų pusių citrinos žievele, pašlakstome aliejumi, pasūdome. Griliname 8-10 minučių (po 4-5 min. apverčiam). Kai iškepa, išimame iš orkaitės ir apdengiame folija.

Nusunkiame bulves.

Toliau terlinam keptuvę - dedam ant nedidelės ugnies, pilam šaukštą aliejaus, išspaudžiame česnako skiltelę. Bulves verčiam į keptuvę, paspaudžiam grūstuvu, kad plyštų odelės (tada labai skaniai prisigeria česnako). Dedam špinatus ir uždengiam keliom minutėm, vis pamaišom, kol špinatai apvys, padruskinam. Tiekame į stalą su aviena ir keptais pomidorais, palaistom nuo avienos susidariusiu padažiuku.

Labai skanu. Mums patiko, gaminsime ir vėl. Tikriausiai ne mažiau skanu būtų mėsą kepti keptuvėje, o ne po grilium, tada mažiau indų plauti reiks :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails