2008 m. gegužės 14 d., trečiadienis

Vištiena su paprikomis

Pollo ai peperoni

Nepaprastai skanus patiekalas. Monkey husband vienas iš mėgstamiausių. Todėl gaminame jau antra savaitė iš eilės.


viščiukas
didelis pipiras (arba pora, pagal skonį)
sauja pomidoriukų arba trys pomidorai
pora svogūnų
baziliko lapelių, petražolės, česnako
miltų
alyvų aliejaus, druskos, pipirų


Jei įmanoma, patarčiau naudoti ne standartines parduotuvines paprikas, kurios atrodo kaip iš fabriko, bet kažką panašaus į darže augintus, didesnius, pailgesnius ir pasiraukšlėjusius pipirus.

Viščiuką supjaustome, vietomis nuimame odelę.
Naudojame didesnę keptuvę - kad viskas tilptų. Įkaitiname aliejų, metame česnako skilteles (mes nesmulkinam, paskui arba išgriebiame, arba paliekam ištirpti padaže). Vištienos gabaliukus pasūdome, pabarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Lengvai pavoliojame miltuose ir iš abiejų pusių apkepame. Apie 10-15 minučių. Tarpais šliūkštelim balto vyno. Arba raudono, jei tokio nėra po ranka. Arba jokio, jei neturim atidaryto butelio.

Tuo metu sukapojame svogūnus, pipirus supjaustome pailgomis piršto storio juostelėmis, pomidorus gabaliukais.

Kai vištienai kepti skirtas laikas baigiasi, išimame iš keptuvės, atidedame. Toje pačioje 'patelnėje' kelias minutes kepiname svogūnus, beriame paprikas. Kepame 15-20 min. ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja (gali tekti įpilti vandens). Tada dedame kubeliais pjaustytus pomidorus, paliekame dar kelioms minutėms.

Va dabar jau dedam atgal vištieną. Uždengiam dangtį ir karts nuo karto pavartydami troškinam kokį 15-20 minučių arba kol iškeps. Į galą pridedam petražolės (nebūtina, bet tinka) ir baziliko lapelių.

Valgom su balta duona, kuri gerai pasitarnauja lėkščių išlaižymui. Beje, tai visai priimtina Romoje ir toks nemandagumas netgi turi savo pavadinimą - scarpetta arba batukas.

6 komentarai:

  1. skaniai atrodo. jauciu, kad pasigaminsim siandien. tik reiks dabar i krautuve vaziuoti vistienos pirkt. arba teks kiaula naudoti... hmmmm.... o dar vat mano berniukas vistos nelabai jau benori. na, pagalvosim dar.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai sugalvosi, pasipasakok, kaip sekėsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. niu vat, pabandziau siandien gaminti visa ta reikala su slaunelemis. Ir gavosi skaniai, padazas labai panasus i mociutes vistienos sriuba :) cia greiciausiai del petrazoliu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar pagaminau, ir is savo vyriskio gavau 9 balus :) paprastai mano kulinariniai sedevrai balansuoja tarp 7.5 ir 8.5 :) tikrai lengva ir skanu. Tiesa, valgem su ryziais, duonos namie nebuvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Evelina, pralinksminai :D Pažymių knygelę turi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Juokas juokais, bet kartais ir vidurkius išveda :) Bet daugiau 9 dar nesu gavusi :) Nu bet žinai, su trijų savaičių kulinarijos patirtim tai jau šis tas :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails