2008 m. gegužės 24 d., šeštadienis

Avienos file su pipirais

Šiandien žaidžiau su itališkais pipirais. Tokiais didžiuuuliais, kaip tvirtinama, atvežtais iš Sicilijos. Nors paprikų niekada nemėgau, šiuos pradedu dievinti. Bet dabar apie avieną. Laužyta vokiečių kalba turguje pasiprašiau avienos dviems asmenims. Ką davė, tą ir išsikepėm.


2 gabaliukai po 180 g avienos file
kelios rozmarino šakelės
druskos, maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus kepimui

Procesas labai paprastas. Kepdama mėsą vadovaujuosi Giorgio Locatelli patarimu mėsą prieš kepant bent valandą palaikyti kambario temperatūroje. Geriau iškeps, bus sultingesnė. Sūdome irgi prieš pat kepimą, nes druska ištraukia iš mėsos sultis. Metodas pasiteisina.

Avienos file apkaišome rozmarino šakelėmis, jas gerai prispaudžiame prie mėsos, pabarstome juodaisiais pipirais ir paliekame valandai. Prieš pat kepimą pasūdome.

Toliau dūminau virtuvę. Grilio keptuvę įkaitiname ant maksimalios ugnies iki vos ne pradeda rūkti. Avienos gabaliukus aptepliojame aliejumi ir kepame kiekvieną pusę po 4 minutes. Kas bijo rožinės (aka pusžalės) mėsos, turi kepti ilgiau. Išimam iš keptuvės, apdengiam folija ir leidžiame 'pailsėti' keletą minučių. Skonis liuksiškas - mėsa sultinga ir minkšta. Valgome su keptais pipirais (apie juos vėliau) ir žalių lapų salotomis, sutaisytomis su alyvų aliejumi ir actu. Labai tiktų gražgarstė ar kiti kiek kartesni lapai.

O geriausiai būtų šitą reikalą (kaip ir pipirus) kepti ne namuose, o ant žarijų lietuviškame sode arba pas senelius kaime! Jei tokios prabangos negalime sau leisti, bent jau 'geltona, žalia, raudona' sukomponuojame salotas ir pipirus.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails