2008 m. gegužės 28 d., trečiadienis

Pasta su brokoliais ir ančiuviais

Jei ne šis patiekalas ir ne ančiuviai jame, monkey husband niekaip neįsiūlyčiau brokolių. Na tų, kuriuos jo mamma dėl kažkokių priežasčių kalafijorais vadina. Nesiginčysiu, sakykim kad tai - žali kalafijorai.


2 žmonėms

brokolio galva (apie 250 g)
kelios ančiuvių file (marinuotos aliejuje)
čili ( jei patinka)
pora česnako skiltelių
druskos, alyvų aliejaus
250 g pastos (mums patinka orecchiette)

Brokolio galvą nuplaunam, susmulkinam žiedynus (man patinka kuo smulkiau), supjaustom kotelius. Jei naudojam sumedijusį kotą, žievę reikėtų nuskusti. Verdame pasūdytame vandenyje apie 2 minutes, išgriebiame.

Užkaičiame pastą, verdame pagal instrukcijas. Šiam patiekalui man labiausiai patinka orecchiette (išvertus - ausytės).

Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus alyvų aliejaus, dedame česnako skilteles (jei nereikės matytis su žmonėmis, galima ir smulkiau pjaustyti arba išspausti), džiovinto čili (nedaug). Kai česnakas pakvėpins aliejų, dedame ančiuvių file. Pamaigom su šaukštu, jie ištirpsta aliejuje, tada dedame brokolius. Pamaišydami pakaitiname ant nedidelės ugnies dar kelias minutes. Išmetame česnako skilteles. Pastai išvirus, maišome su brokoliais ir skanaus!

2 komentarai:

  1. Ar greitai istirpsta anciuviai? Mano keptuveje jie kazkodel iki galo sutirpti nenori. Po kokiu 10 min vis dar buna mazu trupineliu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ančiuviai ištirpsta per porą minučių, beveik iškart. Gal ir lieka mažų trupinukų, bet jie man beveik nepastebimi (kitaip nei ašakiukai), atrodo tiesiog patamsėjęs aliejus.

    Gal priklauso nuo ančiuvių? Mano silpnomis žiniomis, vienokio paruošimo ančiuviai valgomi kaip užkandis (kaip silkė), kitokio paruošimo dedami į padažus, ant picų ir pan. (labai sūrūs, nedidelės file, marinuoti aliejuje)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails