2008 m. lapkričio 28 d., penktadienis

Aštrūs obuoliai

Pirmą kartą paragavusi draugės Jolitos marinuotų obuolių net susiraukiau - nuo netikėto skonio. Gi virti obuoliai būna saldūs! Pasirodo, nebūtinai ir tai nereiškia, kad tada jie mažiau skanūs. Man jie super. Jau gavo vietą ant Kalėdinio stalo.


4 obuoliai
pusės citrinos sultys
2 š. cukraus
100 ml obuolių sulčių
50 ml balto sauso vyno
čili pagal skonį (dėjau 2 džiovintas ankštis)
2 žvaigždiniai anyžiai
imbiero pagal skonį (~2 a.š imbiero miltelių, skaniau būtų šviežias)
4 - 6 kardamono

Iš obuolių išpjauti šerdį, supjautyti riekelėmis, apšlakstyti citrinos sultimis. Į puodą sudėti cukrų, sultis, vyną, prnieskoius, obuolius, užvirti ir pakaitinti minutę (ar kiek ilgiau, jei norisi minkštesnių). Supilti į hermetiškai sandarų indą, atvėsusius marinuoti šaldytuve 24 valandas.

Skanūs vieni, su mėsos ir paukštienos patiekalais. Originaliame recepte buvo patiekti kaip ganėtinai sudėtingo patiekalo dalis - su polentos keksiukais ir anties kepenėlėmis.

3 komentarai:

  1. Du kartus perskaičiau ir vis tiek nesugebėjau įsivaizduoti skonio.. Kietumas kaip obuolių iš kompoto, bet aitrūs? Gal gali su kuo nors palyginti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Panasu gal i rytietiskus 'chutney', pvz mango chutney astriai saldus.
    Ejau dar karta padegustuoti :) Atidarius stiklaini pakvimpa anyziais. Ragaujant is pradziu atrodo kaip normalus traskus apvirtas obuolys, o paskui, priklausomai kiek deta imbiero ir cili, prasideda tikrasis smagumas - nudegina liezuvi ir palieka smagiai silta. Cia jau arba labai patinka, arba labai nepatinka.

    AtsakytiPanaikinti
  3. uuuu, kaip idomu!
    man atrodo esu kazka panasaus valgius bet su gvazdikeliais, ne anyziais. tai labiau kaip nesaldus kompotas tada buvo (:

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails