2008 m. lapkričio 20 d., ketvirtadienis

Pasta su midijomis

Visą savaitę nesugebėjau surašyti, ką nuveikiau su kilogramu midijų. Nemėgstu aš jų, bet nepaisant to kartais jos atsiduria mūsų virtuvėje. Nepagalvokit, kad esu susipykus su visu jūrose gaudomu maistu, pavyzdžiui labai mėgstu kitokias geldeles, kurios (vėl) nežinau kaip lietuviškai vadinasi, angl. clams, ital. vongole. Na bet jos kvepia jūra, galima ne tik dekoracijoms naudoti.

Išsibumbėjau, o dabar receptas, nužiūrėtas pas Jamie Oliver. Galima daryti dviem būdais. Taip, kaip žmonės daro ir kaip aš darau.


Alyvų aliejus
Pora česnako skiltelių, čili pagal skonį
Ančiuvio filė (nebūtina)
Pomidorų skardinė (arba švieži pjaustyti pomidorai)
Nuvalytos midijos
(Stiklinė balto sauso vyno)
~120 g pastos valgytojui (jūriniam maistui labai tinka linguine)
petražolių

Midijas nuvalom, nuraunam barzdą, išmetam prasidariusias.

a) Žmonės daro taip. Įkaitintoje keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepina česnaką su čili, šaukštu išmakaluoja ančiuvio filė iki ji ištirpsta, sudeda pomidorus, pakaitina, sumeta midijas, uždengia dangčiu ir kaitina, iki kol midijos pilnai atsidarys. Išmeta neatsidariusias, dalį midijų išvaduoja iš kriauklelių, dalį geldelių palieka papuošimui. Išvirusią pastą sumaišo su padažu, barsto petražolėmis. Valgo užsigerdami baltu vynu ir mėgaujasi.

b) Aš, kadangi bijau visokių smėliukų ir kitokių kriauklikėse esančių sankaupų, darau taip (ir tikrai ne blogiau nei a) variante). Į keptuvę sudedu midijas, užpilu baltu vynu, uždengiu dangčiu ir laukiu kol atsidarys. Išgriebiu midijas, dalį jų išaižau. Skystį iš keptuvės nupilu taip, kad visokie nešvarumai liktų ant dugno. Tada jau darau kaip žmonės daro - kaitinu aliejų, česnaką, čili, ančiuvius, pomidorus, nupiltą skystį (tenka kaitinti kiek ilgiau, kol padažas pasidaro norimos konsistencijos), į galą sudedu midijas, petražoles. Sumaišau su pasta. Aš valgau be midijų, o kadangi monkey husband valgo viską, tai džiaugiasi dviguba jų porcija.

2 komentarai:

  1. man labiausiai patiko paskutinis sakinys ((:

    siaip tik nesenai atradau tavo blog'a tai dar tik pradejau skaitinet, bet kolkas ispudziai labai geri, bandysiu kazka gal net gamint, kadanors (: idomus receptai ir geri aprasymai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. dekui uz pagyras :) jei bandysi, rasyk, kas gavosi. kol kas panasu, kad is receptu daugiausiai (ar apskritai) gaminami du: avokado ir rikotos uzkandukai ir rikotos ir kumpio pastetas. Su tais dviem neimanoma apsirikti

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails