2008 m. lapkričio 28 d., penktadienis

Pappardelle su dešrelėmis ir grybais

Vakar prisišnekėjau. Sakiau, kad pas mus nesninga... saulė... palmės... va kokios palmės šįryt pas mus puikavosi po langais

Vakarienei šįvakar paprastas patiekalas. Rašydama dešrelės turiu minty ne pieniškas, o maltos mėsos, nerūkytas. Galima naudoti ir maltą mėsą, sutaisytą su prieskoniais.


alyvų aliejus
svogūnas
česnako skiltelė
pora maltos mėsos dešrelių
250 g pievagrybių
(šlakelis balto sauso vyno)
100 ml grietinėlės
250 g pappardelle (ilgi ir platūs makaronai)

svogūnus ir česnaką sukapojame, dešreles išrengiame iš apvalkalo, mėsą susmulkiname mažais gabaliukais, supjaustome pievagrybius. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, apkepiname svogūnus ir česnakus iki taps permatomi, sudedame pievagrybius ir mėsą. Idealiai reikėtų juos kepti atskirose keptuvėse, bet ir vienoje skaniai gaunasi. Eigoje galima šliūkštelti balto vyno, duoda gerą skonį. Čirškiname iki kol mėsa apkeps, apie 10 min., o per tą laiką išverdame makaronus.

Kai grybai ir mėsa atrodo iškepę supilame grietinėlę, pakaitiname, į keptuvę suverčiame makaronus, gerai išmaišome, pabarstome petražolėmis. Valgome.

Teoriškai galima barstyti ir tarkuotu parmezanu, bet čia jau ginčytinas reikalas. Nėra griežtos taisyklės, kaip kad su žuvies patiekalais parmezanui uždėtas 'banas', tad čia jau priklauso kaip jums skaniau.

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails