2008 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

Bulvių ir porų sriuba su skrudinta garstyčių duona

Įsivaizduoju, kad Lietuva apklota sniegu. Pas mus jo nėra, bet vis tiek labai šalta, šiandien gal net ir žemiau nulio! Nieko nenustebinsiu sakydama, kad pastarąsias dienas norisi kažko žiemiškai šilto. Netgi jei šildymas namuose sugedęs ir iš karščio vaduodamasi gyvenu atlapotais langais. Lyg vidurvasarį, tuo labiau kad už lango vis šviečia saulė ir žaliuoja palmės.

Taigi, grįžtam prie to, kad norisi kažko šildančio. Ypač kai prakaitą šluostydamasi pagalvoju, kaip vargšas monkey husband visas sušalęs per snieguotas Alpes traukia namo... Ir pasitinku aš jį su sriuba. Tiesą pasakius, neapsidžiaugė žmogus pamatęs, ne prie širdies jam angliška virtuvė ir panašaus tipo patiekalai. Na bet paragavo ir gyrė gyrė. Nežinau, ar dėl to, kad skanu buvo, ar kad labai alkanas...


2 alkaniems valgytojams:
sviestas arba aliejus
svogūnas
skiltelė česnako
didelis poras (apie 400g)
0.5 kg bulvių
apie litrą sultinio
100 ml grietinėlės

pasirinktinai skrudintos šoninės
baltos duonos, alyvų aliejaus, Dijono garstyčių grūdeliais

Svieste arba aliejuje apkepiname smulkiai kapotą svogūną ir česnaką, dedame smulkiais žiedukais pjaustytą baltąją poro dalį, kepiname ant nedidelės ugnies. Sudedame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves, užpilame sultiniu, verdame apie 10 min. arba iki kol išvirs bulvės.
Jei patinka sriuboje rasti ką nors kramtomo, galima išimti kelis šaukštus bulvių, o likusią masę sutrinti blenderiu. Bulves grąžinti atgal į sriubą, užkaitinti iki užvirs, užbalinti grietinėle.

Jei naudojame, šoninę paskrudinti keptuvėje, pabarstyti sriubą.

Baltos duonos riekeles aptepti garstyčių ir aliejaus mišiniu (šaukštas aliejaus, šaukštas garstyčių), kepti orkaitėje po grilium iki apskrus. Patiekti su sriuba.

Šilta ir skani vakarienė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails