2008 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Bulviniai lašišos pyragėliai

Dalyvauju 52 skanios savaitės projekte. Šią savaitę - viskas iš bulvių. Sunkus reikalas, nes bulvės mūsų namuose retas svečias, dažniausiai sutinkamas gnocchi pavidalu, o ir tie patys iš parduotuvės, nėra net kuo pasigirti. Ketvirtadienis, beje, Italijoje skaitomas gnocchi diena, tad variacija šia tema. Kepti gnocchi arba supaprastinti žemaičių blynai.

Prisipažinsiu, žemaičių blynų niekad negaminau. Man tai atrodo baisiai daug darbo ir laiko reikalaujantis procesas. O vat šitie pyragėliai (išties tie patys blynai kiek kitaip), pasirodė nedaug laiko užimsiantis kepinys. Paprastas kaip du kart du.

0,5 kg virtų bulvių
100 g lašišos (naudojau rūkytą, tinka žalia)
kiaušinis
krapai, svogūnų laiškai
aliejus ir/ar sviestas kepimui

Bulves grubiai sugrūsti, įmušti kiaušinį, suberti kapotus žalumynus, smulkintą lašišą, pasūdyti, išmaišyti, rankomis suformuoti pageidaujamo dydžio blynus/pyragėlius, juos apkepti keptuvėje aliejaus ir sviesto mišinyje. Labai skanu su salotomis. Skanaus!

3 komentarai:

  1. Žemaičių blynų gamyba užimtų tiek pat laiko kiek ir šių pyragėlių ;) aš visada kai noriu patinginiaut, išverdu daugiau bulvių, mėsos, o kitą dieną būną žemaitiški. O šiuos pyragėlius irgi išbandysiu, turėtų būt labai skanu ir greita

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va čia ir visa ironija - žemaitiški sunku, o šitie atseit ne :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sutinku, kad šitie yra paprastesni negu žemaičių ;) Man niekaip neišeina gražiai suklijuoti žemaičių blynų, o čia nėra įdaro – valio! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails