2008 m. spalio 13 d., pirmadienis

Auksiniai briuselio kopūstai

Stovėjo, stovėjo briuselio kopūstai šaldytuve ilgai, kol iškapsčiau naują būdą, kaip juos paruošti. Paprastai apverdu ir apkepu su aliejumi, čili ir česnaku. Gaunasi neblogai, bet šiuo būdu daug geriau! Už receptą dėkoju nuostabiam blogui 101 cookbooks


Recepto čia nedaug. Tiesiog reikia nuplauti kopūstukus, nupjauti kotuką, nuskabyti kietesnius išorinius lapelius, perpjauti per pusę. Perpjautą pusę patepti aliejumi (arba daug paprasčiau jau supjaustytus kopūstus pakratyti inde su pora šaukštų aliejaus). Didelėje keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus, perpjauta puse žemyn vienu sluoksniu sudėti kopūstukus, pabarstyti druska ir uždengus dangčiu kepti ant nedidelės ugnies 5 min. Jei per daug traškūs, palikti dar kelioms minutėms. Po to nuimti dangtį, padidinti ugnį ir pakepti, kol paruduos, pavartyti, kad apkeptų iš visų pusių. Išėmus iš keptuvės pabarstyti tarkuotu sūriu (mano pasirinkimas šiandien - parmezanas), tiekti į stalą. Skanumėlis!

4 komentarai:

  1. Skanu siandien pasidariau irgi gulejo gulejo nusprendziau pasidaryt :) dekui uz recepta ziaurei skanu o dar kai ash vegetaras tai dabar daznai juos darysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gediminai, smagu, kad patiko. Gaila, kad nera daug pas mane vegetarisku receptu. Galiu patalpinti viena, kuris svetimame bloge plaukioja, gal patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vegetarisku receptu patarciau pasidairyti tarp indisku patiekalu,tiesiog net ir per google paieska...ju maistas nuostabus ir labai ivairus

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sutinku šimtu procentų, jie sugeba pagaminti taip, kad net ir didžiausiems mėsėdžiams nieko netrūksta :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails