2008 m. spalio 8 d., trečiadienis

Gnocchi su džiovintais baravykais, pancetta ir cukinija

Pas mus švieži baravykai kainuoja tiek, kad net ir labai jų norėdama, nusprendžiau verčiau sunaudoti turimus džiovintus. Jau seniai planavau pabandyti risotto su džiovintais baravykais ir šafranu, bet jau kai išmirko grybai apsižiūrėjau, kad neturiu reikiamų ryžių. Šaldytuve gulėjo gnocchi (tariame - njoki) pakelis, pasižvalgiau plačiąjame internete, dar kartą šaldytuve ir puoliau gaminti tokį nelabai išvaizdžiai atrodantį, bet labai skanų patiekalą.



Jei Lietuvos parduotuvėse nėra pirkti jau paruoštų gnocchi (o gal jau yra?), juos galima pasigaminti patiems. Receptą rasite pas skaniai.lt O jei vietoj džiovintų baravykų naudosite šviežius, išvis liežuvį praryti galima...

Reikės (3 žmonėms)
700 g gnocchi
30 g džiovintų baravykų
50 g parūkytos šoninės (pancetta) arba kumpio
cukinijos
svogūno
alyvų aliejaus, šaukšto sviesto
(balto sauso vyno)

Gerai nuplautus džiovintus baravykus pamirkome porą valandų šaltame vandenyje, išgriebiame iš vandens, susmulkiname, vandens neišpilame, sunaudosime padažui.

Susmulkiname cukiniją, svogūną.

Keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitiname alyvų aliejų, jame ištirpiname sviestą.

Dedame svogūnus, po poros minučių dedame pancetta kubeliais arba šoninę (jei naudojame kumpį, geriau jį dėti vėliau), pamaišom. Įpilam keletą šaukštų balto vyno. Pamaišom. Dedame cukinijas ir džiovintus grybus. Maišydami kaitiname. Įpilame nuo grybų likusio vandens ('iš akies', gali būti ir ganėtinai skysta, nuo bulvinukų išsiskyręs krakmolas padažą sutirštins, mano padažas galėjo būti kiek skystesnis). Kepame apie 10-15 min. iki suminkštės cukinijos, pasūdome.

Gnocchi išverdame pagal instrukcijas (2 minutės), išgriebiame ir sudedame į keptuvę su padažu, gerai išmaišome, kad įsigertų tuo nuostabiu baravykų kvapu ir skoniu. Valgome. Geriau ne prieš miegą - čia juk ganėtinai 'sunkus' patiekalas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails