2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Naujienos iš monkey virtuvės

O būna taip... kad blogas užmiega devyniems mėnesiams. Nes nėra įkvėpimo, nes nieko įdomaus virtuvėje nevyksta, nes autorius apsivertęs darbais, nes devynis mėnesius laukia naujų pokyčių gyvenime. Ir štai, praėjus tiems mėnesiams, staiga atsiranda begalinis noras lėkti į virtuvę ir gaminti. Ieškoti naujų kulinarinių knygų, skonių ir gaminti. Būti namuose, nieko neveikti, tik būti mama ir gaminti. Va taip į vietas mano gyvenimą (bent kuriam laikui) sustatė naujoji namų gyventoja Silvia, su kuria galite susipažinti čia.

Taigi aukščiau išvardyta būtų naujiena numeris vienas. Antroji naujiena būtų neseniai pasirodžiusi Lietuvos blogerių rinktinių receptų knyga, kurioje rasite receptų ir iš mūsų virtuvės. Knyga jau parduodama knygynuose, įsigyti galima ir knygų klube. Dėkoju knygos sudarytojai Eglei ir leidyklai Alma littera už galimybę sudalyvauti tokiame įdomiame projekte.

Iš mūsų virtuvės ten nukeliavo paprastas, bet labai geras receptas. Štai ir šiandien jo pagrindu ant mūsų stalo garavo perlinės vištienos (it. faraona) patiekalas.




Vištiena su ančiuviais


6 vištienos šlaunelės arba gabalais padalintas viščiukas
5 sūdytų ančiuvių aliejuje file
pusė stiklinės balto vyno acto
3 česnako skiltelės
alyvų aliejaus
rozmarino šakelė
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Vištieną nusausinti. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinti tris šaukštus alyvų aliejaus ir rozmarino šakelę. Iš visų pusių lėtai apskrudinti vištieną, pabarstyti druska ir pipirais. Po maždaug 10 minučių išimti į atskirą indą.

Indelyje sutrinti česnaką kartu su ančiuviais, vos pašildyti kartu su actu ir supilti į keptuvę. Sudėti vištienos gabaliukus, leisti nugaruoti intensyviam acto kvapui, uždengus dangčiu troškinti apie 40 minučių ant nedidelės ugnies. Padažu aplaistyti vištieną kas 10 minučių. Iš pradžių gaunasi daug skysčio, kuris kepimo eigoje gali nugaruoti. Jei norisi daugiau padažo, įpilti vandens, pagardinti druska ir pipirais. 


Beje, šiuo momentu virtuvėje šeimininkauja anyta. Galiu pasigirti, kad išmokome gana draugiškai manąja virtuve dalintis. Tik ji vis dar nesupranta, pvz., ką aš išdarinėju su baklažanais - kiek dedu į orkaitę, tiek sudeginu! O pas mane dabar būtent degintų baklažanų periodas, esu labai stiprioje Moro ir Ottolenghi knygų įtakoje. Jei vėl neužmigsiu kokiu nors miegu, pažadu pasidalinti rezultatais.

2 komentarai:

  1. Egle, sveikinu su pabudimu ir su tokia gražia naujiena! Mažoji tiesiog nuostabi! :) Gražaus augimo jums.
    Šlaunelės irgi nuostabios :), ir linkiu, kad anyta praregėtų Moro ir Ottolenghi prasme :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails