2010 m. balandžio 27 d., antradienis

Vištienos krūtinėlė su kuskusu ir cukinijomis

Jei reikia greitai, bet skaniai pavalgyti, labai pravers išsisaugoti šį receptuką. Mažiau nei pusvalandis ir viskas ant stalo. Kam aktualu, vaikams labai patinka - jei nevalgys vištienos, tai bent kuskusą su cukinijomis. Jei šio atliks, kitos dienos pietums galima pakepti ant aliejaus juostelėmis pjaustytą papriką, jai suminkštėjus dėti susmulkintos vištienos gabalėlius, kuskusą, perkaitinti ir gatava. Du greiti patiekalai!



2 žmonėms
100g kuskuso
200 ml vištienos sultinio
1-2 nedidelės cukinijos
citrina
vištienos krūtinėlės
druska, pipirai, alyvų aliejus

Pirmiausia kuskusą užpilti verdančiu sultiniu, uždengti ir palikti 10 minučių išbrinkti.

Keptuvėje pakaitinti šaukštą alyvų aliejaus, burokine tarka įtarkuoti cukinijas. Kepti trumpai, kol dar cukinijos skaisčiai žalios ir kiek traškios. Išėmus iš keptuvės supilti į kuskusą, išspausti pusės citrinos sultis, pabarstyti druska ir pipirais, išmaišyti.

Toje pačioje arba kitoje keptuvėje kepsim vištieną. Vištienos krūtinėles paploniname - perpjauname išilgai pusiau, ant lentelės tiesiame maistinės plėvelės sluoksnį, dedame file, apklojame plėvele ir padaužome turimais virtuvės įrankiais (esu prieš mėsos mušimą, virtuvėj muštuko mėsai nerasta, tad išimtims labai tinka sunkus medinis kočėlas).

Padruskinam, papipirinam, dedam į keptuvėje įkaitintą šaukštą ar du aliejaus, kepame kiekvieną pusę apie 2 minutes, gausiai palaistome citrinos sultimis.



Tiekiame su kuskusu. Tikrai greita ir skanu!

Receptas iš BBC Good Food

9 komentarai:

  1. mane taip "atostogiškai" tavo staltiesė nuteikia! papusryčiauju sau kokioj mandroj terasoj, nubindzenu kelis žingsnius iki jūros, įmerkiu pirštukus į šiltą vandenelį ir skaitau skaitau...
    tfu, nebenoriu nieko šiandien daryt! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai labai skanu, labai. Ir vaikeliukams patiko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tiesa, vietoje sultinio įpyliau vandens, užsimiršau :) Bet ir taip skanu buvo, taip light light gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ievut, tai ir nedaryk nieko šiandien, t.y. jau vakar :D Iškepk kokį nuostabų nuostabiausią pyragą savo berniukui :)
    Malonu girdėt, kad taip nuteikia nuotrauka :))

    Laima, pirmoji išbandžiusi receptą :) Gera girdėt, kad ne tik tau, bet ir vaikams patiko. Maniškis šiaip nenori cukinijų, bet šiame pavidale visad suvalgo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vakare, ant baltos duonos užsitepėms hellmann's majonezo, pašildytą krūtinėlę ir dar kietasūrio drožlių ant viršaus... mmmm labai skanu buvo, trūko tik vyšninių pomidoriukų. Šiaip ne pirmas receptas išbandytas iš jūsų blog'o, viskas buvo skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laima, dėkui :) Smagu girdėti, kad yra išbandančių receptus :) Atsiliepimai visad laukiami - tiek pavykusių, tiek ir nepavykusių bandymų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Eglut, nu ką tu čia mane iš kelio vedi, a?! man namie reik siena išverst! o ji mane gundo nieko nedaryt! baisu! :)

    žinok aš savo berniukui :) negaliu kept pyragų - embargas aniem uždėtas! C tik degustatorius :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Katik pasigaminau rytdienos pietums darbe. Tikrai greitai ir skaniai! Aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na bandysiu, bet manau vištieną supjaustysiu mažais gabaliukais ir pakepsiu su cukinijomis ir kuskusu, žiūrėsim kas bus :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails