2010 m. kovo 23 d., antradienis

Greitas troškinys indiškais motyvais - raudonieji lęšiai, saldžioji bulvė, špinatai

Kad nebūtų mano bloge vien saldumynai vakarienei dedu vieną mūsų su bebé pamėgtą curry. Jis vegetariškas, dažniausiai verdamas kai monkey papà nėra namuose. Pagaminamas per maždaug pusvalandį, o tai labai didelis pliusas, ypač kai kažkas mažas rėkia apsikabinęs kojas ir maisto reikalauja čia ir dabar! Na gal jūsų vaikai taip nedaro. Mano daro. Tiesa, monkey bebé iš čia špinatus išsirankioja, geriau reiktų dėti susmulkintus.


nedidelis svogūnas
skiltelė česnako
truputis aliejaus
0,5 a.š. ciberžolės
a.š. garam masala
140 g raudonųjų lęšių
2 pomidorai
nedidelė saldžioji bulvė
špinatų (naudojau šaldytus, tris kubelius, apie 180g)
2,5 stiklinės vištienos sultinio

Puode ant aliejaus pakepti kapotą svogūną su česnako skiltele (jos nesmulkinu, išgriebiu baigus virti), sukepus svogūnams suberti prieskonius, sudėti lęšius, kapotus pomidorus ir užpilti sultiniu. Uždengti ir pavirti apie 10 minučių. Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulvę, dėti į puodą ir dar pavirti 10-15 minučių. Likus 5 minutėms iki pabaigos sudėti šaldytus špinatus. Jei naudosite šviežius, juos sudėti paskutinę minutę.



Valgyti su indiška duona naan arba su paprasta balta. Bulka, kaip mano mama pasakytų - itališkos baltos duonos ji duona neužskaito :D

Skanaus!

5 komentarai:

  1. tu nuostabi. šaldytuve turiu saldžiąją bulvę ir nežinau, ar ją tiesiog išsikepti mikrobangėje (mat niekad neragavusi - tad norisi gryn gryn skonį sužinot), ar ką.. o čia - tokis recepčiokas :) gaila, šian turguje jau buvau, o ryt nevažiuosiu - vadinasi, teks savaitgalio palūkėt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir kaip bulvė? Dar laukia savaitgalio? :))

    Gryn gryn bulvės skonis man pats pačiausias supjaustyta čipsais (per pusę iš ilgio ir paskui išilgai i 4-6 dalis), pašlakstyta alyvų aliejuje ir kepta orkaitėje apie 20-30 minučių. Taip skaniai karamelizuojasi. Niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pusė bulvės susiniamniojo žiaur' skaniai su gerai pasūdytu sviestuku (ale man, būrui, ji panaši į bulvės konsistenciją ir morkos skonį :D). o čipsams reik orkaitės, kurios man.. badas.
    o rytoj gaminsime troškinio šito va šito :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pasigaminau: gardumynas! o toks paprastutis, ir prieskonių ne jūra.. bet skonis labai šaunus :) džiugu džiugu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi, Julyt, pamiršus buvau paminėt čili pipiro čia reiktų. Aš nedėjau, nes mažasis valgo, bet receptas pataria. Manau, kad tiktų visai neblogai

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails