2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Kalafiorų salotos su kaparėlių padažu

Įsimylėjau Ottolenghi knygą. Jei gyvenčiau Londone, eičiau ieškoti jų deli gyvai. Deja, Londone nebegyvenu, tad bandau jų receptus savoje virtuvėje.

Kalafijorų monkey husband nemėgsta. Teko pirkti beveik paslapčia ir greit gaminti, kad patiekus vakarienei nebebūtų kur dingti, tik ragauti. Ir reakcija buvo tokia, kokios nesitikėjau - wow, this is very good. Akcentas ant very. Visa tai padažo ir griliaus keptuvės dėka.


Jūsų teismui receptukas. Valgėme trise

kalafijoro galva
20 vynuoginių pomidoriukų (arba pora saldesnių pomidorų)
sauja grąžgarstės (arba špinatų, arba kitokių žolių)
aliejaus, druskos, pipirų

Padažui
2 šaukštai kaparėlių (jei naudojami druskoje, nuplauti)
šaukštas prancūziškų garstyčių su grūdeliais
2 česnako skiltelės
2 š. balto vyno acto
60 ml alyvų aliejaus

Padažą gaminau su blenderiu - kaparėlius, garstyčias, česnaką, actą sutrinti blenderiu pamažu pilant aliejų. Pasūdyti, pagal skonį pagardinti pipirais.

Kalafijorus išskaidyti skiltelėmis. Sudėti į verdančio vandens puodą ir pakaitinti 3 minutes, kad dar būtų traškūs. Nusunkti, perlieti šaltu vandeniu, kad nustotų virti. Nuvarvinti, pašlakstyti alyvų aliejumi, pabarstyti druska, pipirais.

Grilinę keptuvę įkaitinti ant didžiausios įmanomos ugnies. Kalafijorus kepti kelias minutes, kad įgautų anglies/laužo/dūmų skonį. Gali tekti kepti per kelis kartus, kad jie keptų vienu sluoksniu.

Kol kalafijorai dar šilti, sudėti per pusę perpjautus pomidoriukus, naudojamus salotų lapus, padažą. Išmaišyti. Jei turime, pabarstyti krapais.

Labai skanu - trašku, saldoka, kartoka. Nenuobodu.

14 komentarų:

  1. Ooo, skamba labai gerai, o dar jei Monkey vyras pagyre, tai butinai ismeginsiu:))) Kaip tik saldytuve kalafijoras pupso.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sparnuoti, kas skanaus isejo is kalafijoro?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Otolenghi knyga, labai puiki!!!
    matau visu smarkumu grizai i bloga, negaliu patiket kad monkey bebe valgo pankoli!!! nu nerealus vaikas auga kaip matau, tikrai kazkas ypatingo uzaugs :)
    super

    AtsakytiPanaikinti
  4. Grizau :) Tuoj atidarysiu bebe vakarieniu poskyri :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanu! Super, man labai patiko - gaminau vakarienę pagal tavo du receptus - kepenėlės su balzamiku ir garnyrui šitie kalafijorai! Galiu tik tiek pasakyti - OMG! Kartosiu vėl ir vėl!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sparnuoti, jauciuosi pamaloninta - iskart du receptai ir abu tinkami kartojimui! Super :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. man patinka sitas receptas. Išvis kapariai ir žiedinis kopūstas žiauriai dera. bandysiu ir aš.

    AtsakytiPanaikinti
  8. GAVOSI SUPER DUPER GERAI,
    Net vyras sake , gali drasiai daryti dzaniau, jis labai priekabus, daznai pasako, gal jau daugiau tokiu nedaryk...
    tiesa neiskenciau neprikisus savo nagu, truputi pridejau dziovintu pomidoru.... bet vistiek super -nepagadinau :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ir man gavosi gerai,maniskiam buvo "OK", nes jam "kopustai" (jis irgi italas :) ) ne itin patinka :) o as tai valgiau apsilaizydama. labai, labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sunku su tais vyriškiais :) Bet jei jau galima jomis 'prakišti' kalafijorus, tikrai užskaitau šias salotas prie 'nerealių' kategorijos :)

    Evelina, matau, kad radau receptų gerbėją :)) Ir jūs visai netoli mūsų gyvenate ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Monkey, taip, nuoširdus taip :)Aha, nuo šveicarijos mes netoli, tai jei kada link Como ežero keliai pasuks, ar link Milano, duok žinia, išgersim kokios kavos :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mmm, koks viliojantis receptas! Reiks pabandyti, nes laaabai megstu kalafiorus. Kartais net silpna pasidaro kaip ju uzsimanau. Tiesa, nezinau kaip cia su tais kapareliais reiktu daryt, nes va ju tai nemegstu...

    Sandra-raganaite

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tai va Egluze, isbandziau si vakara salotas. Mums patiko. Gerai pasakei apie jas - nenuobodzios. :) Dekui kad pasidalinai ;) Reiks kada prisiruosti tavo burokelius pasigaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sandrina, o naudojai griline keptuve? Man rodos kad be jos net nelabai verta su siomis salotomis prasideti. Nors gal ir klystu...
    O burokeliai tai ne mano, o Beatos ismintis :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails