2009 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Jautienos carpaccio

Žalia mėsa... mmm, kaip skanu. Rimtai, man patinka. Buvo sunkoka besilaukiant bebé jos atsisakyti, bet dabar jau galiu šlamšti vos ne kasdien. Na jei ne kasdien, tai bent kai taip karšta, kaip kad šiandien ir nieko kepto/virto/troškinto nesinori, carpaccio tikras išsigelbėjimas. Niekada jo nebandžiau namie, visada tik padorios reputacijos viešojo maitinimo įstaigose. Nežinai gi, žmogus, ką gali gauti su žalios mėsos kąsniu!

Na bet kad jau atsikraustėm į kraštą, kur a) carpaccio įprastas reikalas, b) parduotuvėse prekiaujama tam reikalui jau paruošta mėsa, c) kuri (kaip ir visa šveicariška mėsa) kainuoja nežmoniškus pinigus, bet už juos tikrai nuperki nerealią kokybę. Sudėjus visa tai, nusprendžiau, kad carpaccio galima valgyti ir namie :)
Paprastai carpaccio imama labai geros kokybės jautienos file, ji užšaldoma ir labai labai plonai supjaustoma, na bet aš pirkau ją paruoštą parduotuvėje. Taip saugiau ir paprasčiau.

100 g plonai pjaustytos žalios jautienos file
saujelė gražgarstės (rocket)
parmezano
citrinos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Salotas nuplauti ir nusausinti. Bulvių skutuku papjaustyti parmezano drožlių. Viską dėti į lėkštę su jautiena ir citrinos skiltele, pabarstyti pipirais. Prieš valgant pašlakstyti citrinos sultimis, galima ir geru alyvų aliejumi. Labai gerai su raudonu vynu.
Ir iš vis labai gerai...

Jei sąžiningai, būdama Lietuvoje ir toliau nerizikuočiau valgyti šito reikalo namie. Taigi, nerekomenduoju ir atsakomybės neprisiimu, jei nuspręsite gamintis patys iš bet kokioje parduotuvėje pirktos ir bet kokios mėsos.

5 komentarai:

  1. Man belieka juodai-baltai-zaliai pavydeti, megciau ir as zalia mesa ir zuvi tokiam pavidale valgyti.. et, gal tokios kada ir pas mus bus:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O ką pas mus nėra jautenos filė ar nepatikima kokybė?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Bent jau mano gimtajame mieste tai tikrai nera - ne tik kad file, bet net ir siaip padorios jautienos. Zalios tikrai nevalgyciau :) Didziuosiuose miestuose gal kitaip...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nerealiai megstu carpaccio, prie sito recepto dar prideciau koreanderio ir petrazoliu... mmm

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas, koreanderio jau tikrai nedėčiau :D Vien dėl asmeninės antipatijos šiai žolelei :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails