2008 m. gruodžio 30 d., antradienis

Užkandėliai aperityvui

Sveikinu visus su praėjusiomis ir artėjančiomis šventėmis. Skubu rašyti be ilgų postringavimų, gal kam pravers pora idėjų nuo mūsų kalėdinio stalo. Lengvai paruošiami, gražiai atrodantys užkandėliai. Sako, skonis irgi visai neprastas.


Prosciutto crudo suktinukai

6 ploni prosciutto crudo griežinėliai (vytinto kumpio, pvz. Parmos ar panašaus lietuviško)
6 sūrio riekelės
~200 g saliero šaknis
pagal skonį smulkiai pjaustyto svogūno
majonezo, druskos, pipirų
(kaparėlių)

Saliero šaknį sutarkuoti, sudėti svogūną (jei naudojam, smulkintus kaparėlius), paskaninti druska, pipirais, sutaisyti su majonezu (arba alyvų aliejumi, taip tikriausiai darysiu kitą kartą).

Sukti dviejų spalvų suktinukus:
Ant 3 kumpio griežinėlių uždėti sūrio griežinėlius, įdarą ir susukti. Ant likusių 3 sūrio griežinėlių dėti kumpio riekeles, įdarą ir susukti. Jei atrodo per dideli, perpjauti pusiau. Labai sotu



Gorgonzolos užkandėliai su graikiškais riešutais

Ant juodos duonos užtepti gorgonzolos sūrio, formele išpjauti norimos formos užkandukus, puošti graikiško riešuto pusele.

Užkandukai su brie sūriu ir obuoliais

Ant juodos duonos riekelių dėti brie sūrį, plonomis riekelėmis pjaustytus obuolius (kad neruduotų, galima juos pašlakstyti citrinos sultimis)

3 komentarai:

  1. Labai suviliojo tie užkandukai su gorgonzolos sūriu ir riešutais. reiks pabandyti ;)

    O mes mėgstam ant skrudinto prancūziško batono riekeliu (arba kokių javinių duoniukų) dėti brie sūrį ir kriaušės gabaliuką. Tik svarbu, kad kriaušė būtų sultinga ir skani. paskutinįkart pasitaikė labai sausa, tai nebuvo skanu. Pabarstyti galima juodais šviežiai maltais pipirais arba cinamonu. Skanu ir taip, ir taip :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš dariau suktinukus su salierais Naujiems.Super!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Net palengvėjo, kad skonis geras ir patiko. Pirmą kartą į blogą dėjau neragautus, nors ir pačios gamintus patiekalus.

    skaniai.lt, dėl įdomumo - salierą su majonezu ar aliejum taisei?

    Egle, kriaušė labai skanu ir su parmezanu ar ožkų sūriais.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails