2008 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Pasta su krevetėmis ir gražgarste

Neskamba gražgarstė, nors pasiusk. Rukola aš ją vadinsiu. Taigi patikslinu - spaghetti su krevetėmis ir rukola. Spaghetti čia tokia skaudi tema. Prieš porą savaičių auklėjau draugę, kad spaghetti su krevetėmis netinka, nes gi neatlaiko padažo svorio ir panašiai. Na taip sako protingi žmonės ir knygos taip rašo! O vakar gi pavardinau monkey husband padažo ingredientus, po to sekė natūralus klausimas, kokios formos pastos jam prie to norisi. Ir spėkit, jam spaghetti čia norisi!

Tai man koks nors itališko maisto ekspertas gal galėtų paaiškinti, kodėl, pavyzdžiui, spagečiai netinka su ragu, nes svorio nelaiko, o tinka su krevetėmis? Šiuo klausimu kreipiausi į itališko maisto namų enciklopediją, o ten labai paprastai paaiškinta: niekas Italijoje apie tokius sprendimus net negalvoja; jie yra instinktyvūs, paveldėti iš mamos ir senelės, kažkas ką jauti, kad visada žinojai. O paskui seka 20 puslapių paaiškinimo tiems, kurie su tokiu supratimu negimė. Cha... nes visą vaikystę valgė bulves. Tiesa, kartais ir vermišelius bei gintarinius makaronus (pieniškoj sriuboj)


Receptas be tikslių dydžių, viskas iš akies

Česnako skiltelė, čili
Alyvų aliejaus
Keli vyšniniai pomidoriukai
Pomidorų skardinėje arba passatos
Indelis krevečių, geriausia šviežių arba šaldytų
Rukolos (gražgarstės) saujelė

Pastos apie 120 g valgytojui

Jei naudojame šaldytas krevetes, jas atitirpinti.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti alyvų aliejų, išspausti česnako skiltelę, pridėti čili pagal skonį. Kepti, kol pakvips česnakas, sudėti kelis per pusę perpjautus pomidoriukus. Kai šie perkais, supilti pomidorų tyrę, kaitinti kokias 5 - 10 minučių, kol padažas sutirštės. Suberti krevetes, perkaitinti jas minutę, sudėti pusę naudojamos rukolos, pasūdyti. Išvirtus spagečius suversti į keptuvę, sumaišyti su padažu. Prieš tiekiant į stalą pabarstyti likusiais rukolos lapeliais. Skanu!

Keletas pastabėlių. Čia nenaudočiau krevečių sūryme. Geriausias skonis būna iš šviežių arba šaldytų. Pomidoriukų naudoti nebūtina, jei ne sezonas. Man patinka, nes priduoda saldumo. Ir jokiu būdu, šiukštu jokio parmezano!!!

6 komentarai:

  1. Labai gardžiai atrodo iš tiesų, bet kodėl "jokio parmezano"?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nes pagal itališkas taisykles, žuvis ir sūris nedraugauja.

    AtsakytiPanaikinti
  3. "Pomidorų skardinėje arba passatos" - kas ta passata? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Passata di pomodoro - pomidorų tyrė.
    http://www.laterradipuglia.it/images/passata.jpg Ne, mes patys negaminam, visad perkam.
    Žiemą be pomidorų skardinėse, buteliuose tyrių ir visokiu kitokiu pavidalu neturėtume ką valgyti :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O tu itališkai moki? Galėtum patiekalus vadinti itališkai, marketinginiais tikslais :) Koks "Pasta con gamberi e rucola" skamba krūčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kad moku, būtų per drąsu sakyti, bet mokausi tai tikrai, ypač iš kulinarinių laidų, žurnalų ir blogų :)

    Dabar knisuosi google bandydama išversti šiandieninę vakarienę - faraona alla cacciatora. Taigi tavo pasiūlymo dėka vargas atkrito, paliksiu 'krūtą' pavadinima :)))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails