2008 m. gruodžio 20 d., šeštadienis

Pamąstymai lietuviškai itališkų švenčių Šveicarijoje tema

Šiandien atvyksta garbus svečias okupuoti mano virtuvės. Turiu greitai pasiruošti puolamąjį gynybos planą. Esu tikra, kad monkey husband mamma tik peržengusi namų slenkstį man išvardins Kūčių, Kalėdų pirmos, antros dienos ir Naujųjų metų meniu. Turiu tai padaryti pirmiau už ją. Kuriu sąrašą ir kabinu virtuvėje. Atiduodu jai Kalėdų meniu, bet Kūčių tai tikrai ne. Bus lietuviškos tiek, kiek tai įmanoma pagal galimybes.

Pradžiai
1. Užkandukai su lašiša
2. Marinuoti grybai
3. Alyvuogės
4. Marinuoti artišokai
5. Marinuoti ančiuviai

Primi piatti
6. Spaghetti alle vongole
7. Gnocchi su džiovintais baravykais

Secondi piatti
8. Orkaitėje kepta žuvis

Desertui
9. Aguonų pienas
10. Kūčiukai
11. Spanguolių kisielius
12. Obuolių sūris, riešutai

Dvylika! Verčiu į italų kalbą ir kabinu virtuvėje.

Palinkėkite man sėkmės 'virtuvės kovose'

11 komentarų:

  1. Sėkmės!!! Kaip su aguonų pienu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš jau be virtuvės... :(
    Pasitikslinu dėl aguonų pieno - klausimas dėl gaminimo ar kas jį gers? Į abu atsakau - dėl gaminimo dar konsultuosiuosi su močiute, bet pernai išėjo puikiai nuplikytas aguonas sumalus blenderiu. O skanausiu aš jį garantuotai viena, kaip ir visus kitus desertus sąraše :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sėkmės, jei nepervėlu :)
    O kur silke? Kur plotkelės? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Per vėlu... Orkaitė iššveista, meniu sudarytas dešimčiai dienų į priekį. Dabar mąstau, ar nusileisti, ar kovoti, kol dar spintelių turinys neperorganizuotas...

    Silkės skanios čia neradau, marinuoti pati nenoriu rizikuoti. Ančiuviai iš tos pačios giminės, sueis už silkę :) Dėl plotkelių labai gaila, bet nespėjau laiku susiorganizuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle, manau geriau nekovoti. Prieš nenugalimos jėgos aplinkybes vis tiek nelaimėsi ;) Geriau mėgaukis laisvę ir džiaukis, kad viską padarys už tave ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Saunuole Egle, kovok, nepasiduok! :D
    Uzsukau pas tave, nes suku galva ka Kaledinei vakarienei daryti. Mums max 2 patiekalu (ka ten 12!)reiktu. Galvojom is pradziu fondue daryti, bet bijau kad neaiskus suris cia bus ir susigadins visa vakariene.Dabar galvoju,jog uzsispirsiu, kad noriu aguonpienio :D O siaip linksmu svenciu Jums!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dautarte, nebeišeina nekovoti. Šįryt radau visas savo gėles kriauklėj, negalėjau nutylėti, kad turiu savo laistymo metodus ir norėčiau juos taikyti ir toliau...

    Vaide, Kalėdoms kokį paukštį išsikepkit. Mielių ten rastum? Kūčiukus vakar dariau, visai įmanomas dalykas, galiu receptą permesti. Aguonpienis, kūčiukai, ko daugiau reikia tobuloms šventėms... :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Meniu - super! Nieko keisti nereikia!

    As keletą metų gaminau silkę su razinomis, cinamonu ir riesutais - bet maniškiui nelabai tiko, tai išėmiau iš meniu...

    Gerų Kaledų!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jotter, maniškiui silkė irgi nelabai, atseit 'nuobodi žuvis'. Gal nelabai įsivaizduoja, kiek skirtingų patiekalų lietuvės šeimininkės gali iš vienos silkės pridaryti

    AtsakytiPanaikinti
  10. Per velai bet komentaras apie aguonpieni. Kasmet nuplikydavom ir su grustuve ilgai traiskydavom, siemet pirma karta su blenderiu.. galiu pasakyt kad skonis skiriasi totaliai. siemet lyginant su ankstesniais net neskanu.. teko puse ispilt, nors anksciau pirmas nuo stalo dingdavo..

    Del virtuves kovu: labai tave uzjauciu. Man turbut depresija tokie poelgiai sukeltu. Mano virtuve - mano tvirtove :) Gerai kad ir anyta sita pagaliau suprato..

    Geru svenciu, laimingu metu! Kad niekad nepristigtum ideju ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. garbane, dėkui už linkėjimus ir supratimą :) su uošviene jau draugaujam, nors virtuvė vis dar ne mano :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails