2008 m. spalio 12 d., sekmadienis

Avokado ir rikotos užkandukai

Vakar gaminau nepakartojamą rikotos ir kumpio paštetą su pistacijomis, tad vėl atliko šimtgramis rikotos. Šįryt atradau, kaip ją išmintingai panaudoti sumuštinukams vėlyviems sekmadienio pusryčiams. Bandymas buvo sėkmingas, nuo šiol šie abu užtepai bus gaminami drauge. Geras dalykas aperityvui.


sunokęs avokadas
pusės citrinos sultys
šaukštas smulkiai tarkuoto grana padano (arba parmezano)
šaukštas kapotų pistacijų
3 šaukštai ricotta arba mascarpone
šviežio raudonėlio
Tabasco
druskos, pipirų
(ridikėlių)

Avokadą nulupame, susmulkiname, pašlakstome citrinos sultimis ir sutriname šakute. Dedame sūrį, pistacijas, ricotta, raudonėlį, likusias citrinos sultis, gerai išmaišome. Pagal skonį įlašiname Tabasco, pasūdome, paskaniname pipirais. Apie pusvalandį palaikome šaldytuve.

Tiekiama į stalą kaip leidžia fantazija - ant skrudintos duonos, kaip užtepą sumuštiniams, su krekeriais ir pan. Pagal receptą reikėtų papuošti ridikėliais, labai jie čia tiktų, užkandukas tiesiog prašyte prašosi kažko traškaus ir kartoko.

Receptas adaptuotas iš žurnalo casaviva .

8 komentarai:

  1. Puiki ideja! Ziauriai megstu avokadus bet patiekalu su jais zinau ne tiek jau daug. Sita isbandysim! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nerealus receptas!!!!!!!!!!!! super! labai ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  3. hmmm... o tu savo gyvenamame regione randi ridikėliu?
    nea aš manau, kad tai yra nelabai toli nuo manęs, o man nepavyko..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad ir iš kaimynystės čia užsukat paskaityti :)
    Randu ridikėlių :) Dar praeitą antradienį turguj pirkau BIO ridikeliu, parduotuvėse nežiūrėjau. Vis gi gal ir nelabai sezonas

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man kaimynystėje apsistojus pasidarė lengviau prisiruošti tavo receptus išbandyti :) gal parduotuvėje sutinkamų produktų įtaka :)
    o ridikėliams iš tiesų nelabai sezonas, reiks atidžiau paieškoti... na, bet užkandis labai skanus :) geriausia, ką esu valgiusi iš avokado tai tikrai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jei kaimynystė kur nors, kur kalbama itališkai, tikrai lengva išbandyti receptus. Va Lietuvoje tikiu, kad sudėtingiau, nes arba produktai sunkiai randami, arba jie nelabai švieži, arba tiesiog labai brangūs.

    AtsakytiPanaikinti
  7. kaiminyste vadinu šiaurės Italiją, Veneto regioną :)
    buvau maloniai nustebinta čia maisto produktų pasiūla, tad ūpas galimti didelis kaip niekad :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. oi tikrai, kur gi ne :) prosecco krastas, polenta.. mes nors ir ne Italijoje dabar, bet apsipirkinejame ten. Atrodo tik 30km skiria viena parduotuve nuo kitos skirtingose salyse, o pasirinkimas visai kitas, jau nekalbant apie kainas.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails