2008 m. rugsėjo 26 d., penktadienis

Triušiena su žolelėmis

Vėl triušiena. Na žinokit, ne paskutinis receptas (dar bent trys nužiūrėti laukia savo eilės). Vis gi pas mus ši mėsa viena iš pigiausių, o ir eksperimentuoti su paruošimu visaip galima. Šįkart receptas adaptuotas iš Sale&Pepe rugpjūčio nr. Restoraninis receptas iš kruizinių laivų virtuvės. Labai vykęs, mums patiko. Tad ir be nuotraukos receptą nusirašau čia, kad netyčia nepamirščiau.

4 asmenims

kg triušienos
100 g šviežių žolelių (rozmarino, šalavijo, čiobrelių, mairūno)
balto sauso vyno
druskos, pipirų
alyvų aliejaus

Pastebėjimas apie žoleles - 100 g atrodo baisiai daug. Priskabiau gerą saują ir tai tik 20-30 g tebuvo... Atrodo, kad ir tiek pakako. Aišku, geriau šviežios, bet manau, kad skanu ir su džiovintomis. Mairūno neturėjau.

Nuplautus triušienos gabalėlius dedame į indą, apdėliojam žolelėmis, užpilame pora stiklinių balto sauso vyno (arba kiek negaila). Marinuojame 2 valandas, karts nuo karto pavartome, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Nupilame marinatą (jį galima panaudoti padažui, bet man ir be to skanu buvo). Triušieną dedame į skardą, pašlakstome alyvų aliejumi, pasūdome, pabarstome pagal skonį maltais pipirais. Pagal receptą reikėtų kepti pusvalandį, karts nuo karto pavartant ir palaistant susidariusiomis sultimis. Man norėjosi geriau iškepusios mėsos, kepiau apie 50 min ir kiek persistengiau, būtų pakakę ir mažiau.

Visumoje - labai skanu, sultinga, nesijaučia specifinio kvapo, lengvai paruošiama. Kepsiu dar :)

6 komentarai:

  1. Čia kaip supratau kepamas visas triušis, o ne gabalais, ar ne? :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. LT pakankamai problematiska rasti triusienos. Tiksliau po darbo dienos net ir didesniuose prekybos centruose sitos mesytes jau nebuna. Butinai kuri savaitgali reikes priciupti ir isbandyti ;) Skamba skaniai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pameginau sita recepta - atejus lemtingai (kepimo :) )minutei, suabejojau - ar nupilti marinata reiskia ir zoles nuimti? Nusprendziau kad blogiau nebus, tai kepiau su zolem. Kepiau 30 minuciu, buvo biski per trumpai,mesa nuo kaulu sunkiai atsiskyre, tai speciau, kad geriausiai butu 40 :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Evelina, seniai aš šitaip triušį bekepiau, bet jei tektų vėl kepti, kepčiau su žolėmis. Ir tikrai, gal kiek ilgėliau nei pusvalandį :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. http://www.manotriusis.lt/index.php/lt/triusiena.html

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails