2008 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis

Abrikosų pyragas

Bandau išsikovoti sau vietą virtuvėje gamindama desertus. Bent kol kas. Šį pyragą seniai seniai radau delfi.lt virtuvės skyrelio komentaruose. Dėkoju nežinomai autorei, pyragas tapo vienu iš mūsų mėgstamiausių. Ypač, kai namuose nerasta sezoninių vaisių ir daržovių. Savų medžių nėra, dosnių sodininkų aplink neturim, o parduotuvė tolokai. Tenka tenkintis tuo, kas kartu su mumis dėžėse atkeliavo iš Ciuricho - atsargos skardinėse.

skardinė konservuotų abrikosų puselių sirupe (nedidelei formai naudoju 400g skardinę)
120 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
70 g rudo cukraus (man patinka muskovado)
125 g balto cukraus
2 kiaušiniai
180 g miltų
2 nubraukti a.š. kepimo miltelių

Abrikosus nuvarviname, sirupą paliekame puodelyje.

Kepimo formą ištepame 50 g minkšto sviesto (dažniausiai sunaudoju kiek mažiau, priklauso nuo formos dydžio), pabarstome ruduoju cukrumi, išgaubta puse į apačią išdėliojame nuvarvintas abrikosų puseles. Dedame į šaldytuvą.

70 g sviesto išsukame su cukrumi, po vieną įmaišome kiaušinius, įpilame 4-5 šaukštus sirupo, beriame su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Formą su abrikosais užpilam paruošta tešla, vėl dedame į šaldytuvą, kol orkaitė įkais iki 175C. Kepame apie 30 minučių. Išėmus iš orkaitės, pyrago viršų uždengiame lentele, apverčiame ir paliekame 10 min. Nuimame formą, tiekiame į stalą.

Dažniausiai šį pyragą pasiruošiu iš anksto prieš ateinant svečiams. Valgant pagrindinį patiekalą, iš šaldytuvo pašaunu į orkaitę, desertui valgome nedideles porcijas su ledais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails