2008 m. liepos 31 d., ketvirtadienis

Penne all'arrabbiata

Išvertus iš italų kalbos pikta pasta. Ir paprasta. Ir skani. O kai šiltnamiuose uždera pomidorai, šaldytuve mėtosi tik sūrio gabaliukas ir pora česnakų, pats tas vakarienei.

Šįkart norėjosi jos kuo piktesnės, tad nepagailėjau čili ir česnako. Monkey husband labai nesukritikavo, bet kaip dažnai būna paprastutis patiekalas reikalauja aukštojo pilotažo virtuvėje ir tik tikram italui tesuprasti kaip ten iš tiesų rezultatas turi atrodyti. Per tiršta, per skysta, per mažai padažo, per daug... Man lietuvei sunku suprasti :)


4 žmonėms pagal receptą, dviems realybėje reikėjo
500g pomidorų
2 česnako skiltelių
čili pipirų
juodųjų pipirų
pecorino romano arba parmezano

Šįkart nepatingėjau ir pomidorus paruošiau kaip priklauso. Nuplikiau verdančiu vandeniu, leidau pamirkti kokį 10 sekundžių. Labai lengvai nusilupo odelės, išėmiau sėklas. Supjausčiau kubeliais.

Alyvų aliejuje pakepiname kapotą česnaką, čili pipirus (jei švieži, juos galima dėti pačioje pabaigoje. Pasaugom, kad česnakas nesudegtų, o tik pakaistų. Dedam pomidorus. Kaitinam ant nestiprios ugnies 15-20 min. Pabaigoje pasūdome, pabarstome kapotomis petražolėmis.

Tuo metu išverdame makaronus. Tradiciškai Romoje su šiuo padažu naudojami penne rigate. Žmogui maždaug 125g.

Pastai išvirus verčiam ją į kiek patirštėjusį padažą, išmaišome. Gardiname smulkiai tarkuotu sūriu.

Paprasta, greitai ir skanu.

PS.1 Žiemą padažui naudojame pomidorus skardinėse, nes iš plastmasinių parduotuvinių pomidorų labai sunku kažką skanaus išgauti.

PS.2 Išvažiuoju atostogų! Po gimtuosius monkey husband kraštus. Tikiuosi, kad uošvienė įsileis į savo virtuvę su fotoaparatu. Jei planas pasiseks, pažadu pasidalinti nugvelbtomis kulinarinėmis paslaptimis.

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails