2008 m. liepos 1 d., antradienis

Atostogos pas mamą

Kaip gera atostogauti. Ypač Lietuvoje. Atrodo čia ir dangus kitoks, žolė kvepia kitaip, tiesiog vasara kitokia. Labai lietuviška - kiek apniukusi, vėsiais vakarais, retkarčiai pradundančia perkūnija ir lietumi.

Savaitgalį susirinko mūsų didelė šeimyną šašlykų kepti. Jau seniai iš galvos neišeina skaniai.lt skelbtas slaptas pikniko ginklas. Įsivaizdavau, kad būtų nepaprastai skanūs kepti gamtoje ant žarijų. Sugebėjau įtikinti mamą išbandyti tokį, anot jos, gurmanišką patiekalą. Sutarėme, kad dėl visa ko ir tradicinių šašlykų turėsim. Nesėkmės atveju. Kaip sakant, savam krašte pranašu nebūsi, visi dar vis šventai tiki, kad mes tik makaronais gyvi.


Taigi kilogramas jautienos sumalamas mėsmale, ten pat keliauja pora svogūnų ir indelis džiovintų pomidorų, su visu aliejumi ir prieskoniais iš indelio, milteliai su užrašu 'cumin' iš lauktuvėms parvežtų prieskonių rinkinio iš Tuniso (į kuminą tai nebuvo panašu, bet jau tiek to), bazilikas, druska ir pipirai. Marinavome per naktį, padažą pamiršome. Kepėme grotelėse ant žarijų, valgėme kaip sveikuoliškus burgerius, sluoksniuotus su ką tik nuskintomis salotomis, špinatais, gražgarste. Ir tiesą pasakius, ne tik man buvo be galo skanu. Kaip supratau, receptas keliauja į šeimos archyvą. Ačiū skaniai.lt

2 komentarai:

  1. Džiaugiuosi, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai patiko. Ypac ta prabanga - pirkti visa jautienos kilograma malimui ir dar kepti ant zariju. Sveicariskoje kasdienybeje taip retai buna :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails