2008 m. birželio 20 d., penktadienis

Antienos krūtinėlės su šiltomis cukinijų salotomis

Šią savaitę užmačiau Lesley Waters per BBC Ready Steady Cook. Kažkokiam žymiam tenisininkui rodė, kaip skaniai išsikepti antienos krūtinėlę ir nepasišiukšlinti prieš merginas. Pagavo azartas ir man pabandyti. Prie patiekalo priderinau Antony Worrall Thompson šiltas cukinijų salotas.


2 žmonėms reikės

dviejų antienos krūtinėlių su oda (apie 200 g viena)
2 a.š. kumino
2 a.š. kalendros
2 gvazdikėlių
1 a.š. druskos

Garnyrui
poros jaunų cukinijų, plonai pjaustytų juostelėmis
2 šaukštų alyvų aliejaus
kapotų petražolių
2 a.š. sojos padažo
kapotos česnako skiltelės
2 a.š. rudo cukraus

Prieskonius ir druską sutriname trintuvėje. Antienos krūtinėlių odą įpjauname rombeliais, gerai įtriname prieskonių mišiniu. Gerai įkaitiname keptuvę (nesvylančiu dugnu), krūtinėles dedame prieskoniuotąja puse žemyn, gerai prispaudžiame ir kepame 4-5 minutes. Kadangi antiena ganėtinai riebi, nereikia jokių riebalų. Apverčiame ir kepame dar 4-5 minutes arba savo nuožiūra iki kol iškeps (pagal nurodytą laiką gaunasi vidutiniškai iškepusi, ne visiems patinka rožinė mėsa). Išimame iš keptuvės, leidžiame 5 minutes pailsėti.

Cukinijų salotos paruošiamos labai greitai - visus ingredientus pašildome nedidelėje keptuvėje apie 4 minutes. Naudojau geltonas ir žalias cukinijas - gyva vasariška spalvų kombinacija, garnyras labai tinka prie antienos. Pagailėjau, kad daugiau cukinijų nepapjausčiau.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails