2008 m. birželio 10 d., antradienis

Risotto su dešrelėmis ir žirneliais

Po rytietiško savaitgalio grįžtam prie įprastų valgių. Žinau, žinau, šis patiekalas labiau tinkamas valgyti šaltais žiemos vakarais. Taigi padariau kulinarinę nuodėmę ir išsiviriau šiltą birželio vakarą. Tikiuosi, kad ne dėl to Italijos rinktinė pralaimėjo olandams...


3-4 žmonėms reikės
350 g carnaroli, arborio ar vialone nano ryžių
1,3 l vištienos sultinio
100 ml balto sauso vyno (labai gerai gaunasi ir su raudonu)
smulkiai pjaustyto svogūno
50 g sviesto
2 luganica tipo dešrelių (apie jas vėliau)
150 g šviežiai aižytų arba šaldytų žirnelių
2 š. pomidorų passatos
parmezano ir dar šiek tiek sviesto

Dešrelės pagal receptą naudojamos Luganica tipo - žalios maltos kiaulienos, ganėtinai sūrios. Manau, kad galima pakeisti arba paprastu su žolelėmis sutaisytu faršu, arba rūkyta dešra (G.Locatelli siūlo ir chorizo). Fantazijai ribų nėra!

Žirnelius blanširuojame verdančiame vandenyje (2 min). Trečdalį sutriname šakute.

Dešreles išrengiame iš apvalkalo, mėsą susmulkiname. Smulkiai kapotą svogūną kartu su dešrelių mėsa švelniai apkepame keptuvėje tirpintame svieste.

Pilame ryžius, maišome, kol jie gerai įkais. Pilame vyną. Alkoholiui nugaravus pradedame pilti sultinį (iš greta ant viryklės kaitinamo puodo). Su pirmu sultinio samčiu dedame pomidorų passata. Pilstome sultinį vis maišydami 15-17 min. Apie 12-14 min. supilame žirnelius.

Kai jau supilame visą sultinį, puodą/keptuvę nuimame nuo ugnies, leidžiame pailsėti minutę. Energingai įmaišome kubelį šalto sviesto, tarkuotą parmezano sūrį. Paragaujame, ar netrūksta druskos, pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir tiekiame į stalą.

Skanaus!

Receptas iš Giorgio Locatelli 'Made in Italy'. Jo sūnaus pats mėgstamiausias :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails