2008 m. birželio 8 d., sekmadienis

Tailandietiškas vištienos curry

Šį savaitgalį patraukė ant rytietiškos virtuvės. Penktadienį iš naujo atradau kitoje gatvės pusėje nuo mūsų namų esantį azijietišką supermarketą su begale nematytų produktų ir šviežių daržovių bei prieskoninių augalų. Apsipirkau ir žiūrim kas gavosi...


Kam nepatinka mano nuotrauka, prašom žiūrėti į originalų receptą. Ten gražiau atrodo, nesiginčysiu.

Taigi 2 žmonėms reikėjo:

nedidelio svogūno
citrinžolės stiebo
šaukšto daržovių aliejaus
3-4 šaukštų raudonos curry pastos
400 g vištienos krūtinėlės, smulkintos vieno kąsnio gabaliukais
šaukšto žuvies padažo (fish sauce)
arbatinio šaukštelio rudo cukraus
4 kaffir (laimo) lapų
400 ml skardinės kokoso pieno
kalendros lapų

Pastabėlė - jei ką išgasdino produktų sąrašas, galiu pasipasakoti, kad pirmą kartą šį receptą išbandžiau be citrinžolės, kaffir lapų ir kalendros. Buvo ne mažiau skanu. Verta bandyti.

Susmulkiname svogūną ir citrinžolės stiebelį (ruošiant citrinžolę man pagelbėjo šis video).

Aliejų labai gerai įkaitiname wok'e arba paprastoje gilesnėje keptuvėje. Dedame svogūnus, kepame 3-5 minutes. Įmaišome raudonąją curry pastą. Maišome dar minutę.

Vištienos gabalėlius maišydami pakepame iš visų pusių, kad gerai 'apliptų' svogūnais. Dedame žuvies padažą, cukrų, kaffir laimo lapus ir kokoso pieną. Lėtai užviriname, tada sumažiname ugnį ir kaitiname (be dangčio) 15 minučių iki vištiena iškeps. Karts nuo karto pamaišome.

Pabaigus virti paragaujame ir jei norisi, dedame dar curry pastos ir/ar druskos. Kalendros lapelius susmulkiname, pusę jų įmaišome į pabaigusį virti curry, kitą pusę pabarstome ant viršaus.

Valgome su basmati ryžiais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails