2008 m. balandžio 22 d., antradienis

Prabangus jautienos kepsnys

Prabangus ne dėl to, kad aš kepiau ar kaip kepiau. Prabangus, nes BRANGUS! Niekaip negaliu priprasti prie vietinių mėsos kainų. Du jautienos Huftsteak, viso 326 gramai tekainuoja 21.50 CHF (45lt). Ne pats brangiausias gabalas parduotuvėje ir ne pati prabangiausia parduotuvė ir net ne mėsininkas! Mėsyte tikrai gera, garantuotai šveicariška, tad nusprendžiau vadovautis vienu iš šveicariškai jautienai siūlomų receptų.

Pasūdome ir juodaisiais pipirais paskaniname mėsą, kepame aliejuje priklausomai kaip gerai iškepusios norime. Mes kepėme kiekvieną pusę apie 4 minutes. Išėmę kepsnius iš keptuvės, apdengiame folija, paliekame pailsėti ir ruošiame padažą.

Keptuvėje apkepame smulkintus svogūniukus, pilame pusę stiklo raudono vyno, jei reikia šiek tiek sultinio ir galiausiai įpilame grietinėlės. Labai skanu, o atrodo štai taip.

1 komentaras:

  1. Atradau tavo bloga ieskodama kaip paruosti nusipirkta jautienos gabala.. Ir koks malonus sutapimas, as taip pat lietuve, gyvenanti sveicarijoje :)) Tiesa, vokiskoje dalyje. Na bet mesos kainos tai ir cia tikrai tokios pacios :D Sekmes rasant bloga!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails