2008 m. balandžio 15 d., antradienis

Pasta su avinžirniais

Pasta e ceci - tradicinis patiekalas iš Romos. Sakoma, kad tradiciškai tiekiamas antradieniais ir penktadieniais. Šiandien kaip tik tinkama diena, ypač kai už lango dar vis šalta.


Nepasisekė nužiūrėti, kaip šį patiekalą gamina tikri romiečiai, tad visada vadovaujuosi Jamie Oliver receptu iš knygos 'Jamie's Italy'. Galiu pasidžiaugti, kad romiečiai valgo. Ačiū, Jamie :)

Reikės:
alyvų aliejaus
svogūno, česnako skiltelės
saliero stiebo
rozmarino šakelės
2 skardinių (po 400g) avinžirnių arba dar geriau jų išsivirti patiems
0.5l vištienos sultinio
100g nedidelių makaronų (maccheroni, ditalini ar pan.)
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Svogūną, česnaką, salierą susmulkiname, kartu su rozmarino šakele kaitiname gilesniame puode ant alyvų aliejaus apie 20 min., kol daržovės suminkštės. Tuomet verčiam avinžirnius ir ant silpnos ugnies verdam gerą pusvalandį.

Geriausia avinžirnius išsivirti patiems (jei nepamiršti užmerkti iš vakaro, virti apie 3 valandas, sūdyti į pabaigą), skonis tikrai daug geresnis, nei kad iš skardinės. Nors taupant laiką, tiks ir tokie (tuomet prieš verčiant į puodą juos reikia nuplauti po šaltu vandeniu).

Po pusvalandžio atidedama pusę avinžirnių, puode likusius susmulkiname blenderiu (arba šakute), verčiame atidėtus avinžirnius, pasta ir verdame iki kol makaronai išvirs. Jei per tiršta, įpilame vandens. Baigus virti pasūdome, paskaniname šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pašlakstome geros kokybės alyvų aliejumi ir SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails