2008 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Pasta su cukinijomis ir krevetėmis

Monkey family firminis receptas. Patiekalo skonis labai priklauso nuo ingredientų kokybės. Maniau, kad nebūna taip, kad nesigautų. Pasirodo, klydau - krevetės sūdyme tikrai netinka!



Taigi dviems gerai pavalgantiems asmenims reikės:
česnako skiltelės, čili pipirų
alyvų aliejaus
poros cukinijų
saujos pomidoriukų
krevečių
250 g farfalle makaronų (kaspinėlių)

Keptuvėje įkaitiname alyvų aliejų, įspaudžiame skiltelę česnako, pagal skonį beriame čili pipiriukų. Kai aliejus prisigeria česnako kvapo, dedame smulkintas cukinijas, kepiname/troškiname ant silpnos ugnies. Užverdame vandenį makaronams, verdame pagal instrukciją. Į cukinjas dedame smulkintus pomidoriukus.



Kai sutyžta, beriame krevetes. Jei reikia, įpilame vandens nuo makaronų. Makaronus verčiame į keptuvę, maišome ir valgome! Užsigeriame baltu vynu :) Skanaus!

Pastabos:
*Makaronus monkey šeimyna perka dažniausiai Barilla arba De Cecco. Geriausiai pirkti bent jau itališkus produktus. Neturiu nieko prieš lietuvišką produkciją, bet Gintarinių makaronų savo monkey husband nerodyčiau. Aišku, geriausiai būtų gamintis pasta patiems, bet... na gal kitais metais...
*Extra vergine alyvų aliejaus neverta švaistyti kepimui. Puikiai tiks tiesiog paprasčiausias alyvų aliejus. Geros kokybės alyvų aliejų verčiau pasilikti salotoms.
*Krevetės geriausiai tinka nevirtos, bet tiks ir mažos, didelės, virtos, šaldytos ar atšaldytos. Ar bet kokia jų kombinacija.
*Pomidoriukus galima dėti ir passatos pavidalu, galima ir visai nedėti. Taisyklių čia nėra

PS: Į Zurich pagaliau atėjo pavasaris. Ir pirmą kartą per metus supratau, kad visgi iš čia matyti kalnai...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails