2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Pangasijaus file su pomidorų padažu ir alyvuogėmis

Karts nuo karto pergalvojame savo valgiaraštį ir nusprendžiame, kad jame per mažai daržovių ir žuvies. Labai per mažai. Tada pasižadam taisytis ir bent kurį laiką maitinamės sveikiau bei įvairiau. Šveicarijoje žuvies pasirinkimas nėra labai didelis, vis gi ne jūrų apsupty gyvenam. Gan populiaru ežerų žuvys, pvz. ešeriukai. Ir kas geriausia (na, gal nebūtinai šviežiausia, bet patogiausia), kad pardavinėjama file pavidalu. Čia mes labai tikime prekybininkais ir manome, kad perkame labai šviežios žuvies file. Kartais man atrodo tiesiog paprasčiau apie tai negalvoti, nes didelė rizika apskritai likt nevalgius.


Taigi vieną dieną, vedami didelio pasiryžimo suvalgyt vakarienei žuvies, išėjome prie ežero žvejoti... ech... gerai būtų... užėjome į parduotuvę ir nusipirkome pangasijų file. Apie receptą daug negalvojau, tad gavosi tiesiog paprastai itališkai.


Česnako skiltelė
Čiobrelių šakelė
Pangasijų file
Pomidorų (kubeliais) skardinė
Juodųjų alyvuogių sauja
druskos, aliejaus, pipirų

Keptuvėje ant aliejaus pakaitinti česnako skiltelę, kai pakvips, supilti pomidorų skardinę, pakaitinti. Kai sutirštės (po 5-10 minučių, priklauso, kiek skysti pomidorai), sudėti žuvies file, alyvuoges ir čiobrelį, pabarstyti druska, pipirais. Apversti. Žuvis turi būti iškepus, bet ne perkepus. Ir viskas. Labai paprasta ir ypatingai greita. Ir nepykit, bet versijos lėkštėj neturėjau laiko užfiksuoti - neištvėriau labai garsiai alkanų valgytojų spaudimo.

PS: Prieš pirkdami pangasijas, o ir apskritai žuvį, pasidomėkite jų kilme. Aš, pvz., daugiau pangasijų nepirksiu. Receptą palieku, nes labai tinka ir su kitokia balta žuvimi, pavyzdžiui, menke

9 komentarai:

  1. Ir man tas pats su žuvim ir daržovėmis. Tada perku gabalytį lašišos ir salotų. Ir tyliai laukiu, kol ateis sezonas ir mieliausio tėtis prigaudys karpių, o gal ir lydekų...

    Pangasiją dabar pamėgau vietoj šaldytos lydekos, taigi receptas būtinai į must cook sąrašą (:

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žuvis paruošta tai dieviškai, bei pangasija??? Nors gal pas jus pangasija ir kokybiška, bet Lietuvoj aš jos neperku. Ir už dyką neimčiau.

    O apie (ne)troškinį (nežinau ar čia troškinys :)) ), tai kaip ir sakiua, labai panašiai ir aš gaminu:
    http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/09/zuvies-troskinys-vidurzemio-juros.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. o ne pangasiju zvejoja kazkokioj purvinoj vietnamo upej su antibiotikais? (: nors receptas tikiu kad geras ir skanu, mmm

    AtsakytiPanaikinti
  4. Panos!!! einu apsišviesti :))) Pangasijas ėmiau pirmą kartą ir dėl to, kad nuolaida gera buvo :)

    O šiuo būdu paprastai menkė pas mus gaminama. Egle, pas tave praktiškai identiškas receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  5. ok, apsišviečiau. Einu trint recepto :D Na gerai, koreguot :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. :D netrink, nekvailiok!
    Tik spėju, kad ir tu jau daugiau pangasijos nepirksi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Apšvieskit ir mane ir dar parašykit anglišką pangasijos pavadinimą.. buuu, nieko nežinau..

    AtsakytiPanaikinti
  8. kazkada ir as pirkdavau pengasija,pasigradziuodama valgydavau..tfu,smirda man ji iki sios dienos,negaliu net paziuret,valgyt,praryt..o va dar pries kelias savaites mano vaikas (tiketina) apsinuodijo situo neskanumu...as nieko pries...kam patinka;)..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Va va pangasijos ir aš seniai nebeperku, nors mano mama ją perka och, tai įkalbėjau bent mažąjai neduot jei paliekam, o receptą išbandysiu su menke :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails