2009 m. gruodžio 8 d., antradienis

Šiltos quinoa ir tofu salotos

Kynva, tarti reikia. Naujas atradimas, tiksliau, pamėgimas. Sugebėjau įtikinti šeimos narius jos neabejotina nauda. Iš pirmo karto nepatikėjo. Teko slapčia paruošti ir leisti (t.y. priversti) paragauti. Paragavo ir patiko. Buvo tas patiekalas quinoa su žirneliais, šparaginėmis pupelėmis ir krevetėmis. Neaprašiau dar? Reiktų greičiau tai padaryti, kol nepamiršau.

Šįvakar eksperimentas su tofu. Naujiena mano virtuvėje. Pavalgius tik po gero pusvalandžio nusprendžiau, kad patiko. Įdomu būtų sužinoti, kaip JŪS darote tofu. Laukiu atsiliepimų, o dabar receptas iš to, kas rasta spintelėse ir šaldytuve

2 žmonėms
100g quinoa (pusė stiklinės)
šaukštas aliejaus
nedidukas svogūnas
400 g skardinė avinžirnių
60 g šaldytų špinatų
pusė cukinijos
pomidoras
150 g tofu
pusės citrinos sulčių

Nuplauti quinoa, gerai pagrumdyti, kad dingtų kartumas. Kartais ji jau būna paruošta, plauti nereikia (turi būti parašyta ant pakelio). Virti 15 minučių dvigubai didesniame kiekyje vandens ant nedidelės ugnies. Šiuo atveju, pusė stiklinės quinoa, stiklinė vandens.

Keptuvėje ant aliejaus pakaitinti smulkiai pjaustytą svogūną, sudėti nuplautus avinžirnius, perkaitinti. Dėti dar sušalusius špinatus, cukinijas. Viską pakaitinti kokias 3-5 minutes, kol atšils špinatai.

Tofu nusausinti, supjaustyti norimos formos gabalėliais, dėti į keptuvę su daržovėmis, kepti kol perkais. Suberti dar šiltą quinoa, sudėti pomidoro skilteles, apšlakstyti citrinos sultimis ir/ar tarkuota žievele. Vaišinti vegetarus draugus. Skanu ir sveika (kaip pas Ugnę iš skanuirsveika.lt)

7 komentarai:

  1. matau lietuviai (ir net tik :) pradeda įsimylėti šias kruopytes. super man jos :) o su tofu išviso turi būti "liežuvįnusikandiškai" :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kad labai geras dalykas tos kruopos, verta tos meiles :) Ir sveika, ir skanu. Man dar didelis pliusas, kad ir mazylis jas megsta!

    AtsakytiPanaikinti
  3. begaliniai mėgstu kynvą - ypa pusryčiams, su džiovintais vaisiai ir riešutais.. puiku, kai nesinori, kad avižinė košė pabostų.
    beje, pabandyk kada prieš virdama pakepinti - čia ptarimas, kurį absoliučiai visiems duodu. pakepinta ji ima kvepėti riešutėliais, nu šakės, dar skaniau :)

    tofu svarbiausia gerai gerai GERAI nuspausti, o tada jis tampa it kempinė - sugeria viską, ką jam duosi (kalbu apie extra firm, kietąjį tofu). todėl labai tinka pamarinuoti. aš taip dažniausiai ir ruošiu - pamarinuoju Kame Nors (sojos padažas, citrinos sultys, aliejus ir prieskoniai, pėvėzė. o ir, manau, tiktų bet koks "mėsinis" marinatas) ir tada apkepu aliejukyje, kol paskrunda. liežuuvįnusikandiška (genialus žodis)!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinai, tu labai čia gerų patarimų pažėrei. Manau, kad pamarinavimo man čia ir pritrūko, nelabai ten buvo ką sugerti tam tofu iš kynvos, o citrinos sultys ant gatavo patiekalo ne ką tepadėjo.

    Širdingai dėkinga lieku. Ir ko nemiegi dar? Knygas grauži? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nėė, vakar kolis buvo, o mano auksinė taisyklė - po kolio bent pirmas vakaras - sau-sau-sau! filmai, knygos šiokioliadai, belenkas.
    vakar, regis, skaičiau lovoj, o tada dar greit tinklaraščių naujienas perbėgau ,)

    nėr už ką - viliuosi, tiks patarimai .)

    AtsakytiPanaikinti
  6. man irgi tofu patinka. tik va beda ji rasti. tai atsiranda, tai dingsta. kur jus tofu perkat? gal isduosit :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pas mus yra supermarketuose, sveiko maisto parduotuvėse. Kaip Lietuvoje, negaliu pasakyti. Gal kas iš komentatorių atsilieps :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails