2009 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Burokėliai su tunu ir šparaginėmis pupelėmis

Iki Kalėdų liko vos mėnuo. Ta proga blogo kairėje atsirado labai gražios internetinės akcijos mygtukas. Jį paspaudus penkiais centais prisidėsite prie dovanos mažyliui. Jums tai nieko nekainuos, tereikia tik kliktelti! Prašau kliksėti kiekvieną kartą užėjus. O jei randate patikusį receptą, kliktelkite ir dukart per dieną!

Kokios dar naujienos? Beata išleido knygą! Labai džiaugiuosi ir sveikinu! Tikiuosi, giminaičiai jau susiprato, ko man reikia Kalėdoms? Ta proga skelbiu receptą iš naujosios knygos autorės virtuvės. Burokėlius tokiu būdu mes labai pamėgome. Ne tik mes. Valgo ir draugių šeimynos, valgo net ir tie, kurie savanoriškai nevalgo burokėlių. Visa paslaptis, mano manymu, yra ančiuviai. Stebuklingas ingredientas, monkey husband aukštinamas ne mažiau už citriną.


trys didoki virti burokėliai
200 g šaldytų šparaginių pupelių
100 g tuno, konservuoto savo sultyse
4-5 ančiuvių file (sūdyti aliejuje)
keli marinuoti agurkai
šaukštas acto, majonezo
pipirų, druskos

Pupeles išvirti, kad dar liktų traškios. Išvirusias perlieti lediniu vandeniu, kad toliau nebevirtų ir išlaikytų žalią spalvą. Burokėlius supjaustyti norimos formos kubeliais, apskritimais ar juostelėmis, tuną sumaišyti su ančiuviais. Agurkėlius susmulkinti. Majonezą sumaišyti su actu ir šlakeliu aliejaus. Šventinė versija - į lėkštę susluoksniuoti daržoves su tunu, patiekti su padažu. Kasdieninė versija - viską tiesiog sumaišyti į mišrainę ir valgyti, kad net ausys linktų.

6 komentarai:

  1. Atrodo labai labai graziai! Sakau graziai, nes pati esu is tu, antiburokelininku :) Bet atrodo graziai.. :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super receptas. Jau isbandytas is Beatos blogo. Tur but ir si vakara darysiu tavo ikvepta. Tik as paskutiniu metu burokelius ne verdu, bet kepu orkaiteje, suvyniojus is folija ir vietoj majonezo naudoju naturalu jogurta. Mmmm, kaip nooriu siu salotu!!!
    Rasa

    AtsakytiPanaikinti
  3. O aš tai labai burokėliška, tik man arčiau 'dūšios' Rasos pasiūlytas variantas - su jogurtu ir orkaitėje keptais burokėliais. toks dietiškesnis :D

    Gardžiai atrodo, o kadangi dar neabndžiau - bus proga išbandyt

    AtsakytiPanaikinti
  4. ŽDruskos, aš ne antiburokėlininkė, bet valgau kartais. Jei nėra, tai ir nepasigendu. Tiesa pasakius, jei gaminu pati, tai burokėlius valgau tik šių salotų pavidalu (na kol kas)

    Rasa, Egle, gera mintis dėl jogurto. Mes naudojam liesą majonezą, įsivaizduojam, kad taip dietiškiau :) Ačiū, kad priminėt dėl kepimo orkaitėje, reikės pataisyti įrašą. Pati perku jau virtus ir vis sakau sau, kad kitą kartą jau tikrai kepsiu pati :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. labas, labai dziaugiuosi, kad pagaliau psirode vel tavo receptai, jau labai laukiau :)
    o as burokelius atradau, dar kitaip, super greitas budas, gal ir nelabai sveikas, bet ai... uztat laaabai greit.
    taigi imu vienodo dydzio , geriau mazesnius burokelius, sudedu i spec inda mikrobanginem tinkanti, tiesa burokelius priestai nuplaunu ir subadau-gal ir nereikia, bet maza ka,- jei sprogtu:) ipilu sauksta vandens , uzdengiu dangciu ir i mikrobangine ant MAX kokiom 6-8 MIN, priklausomai nuo burokeliucdydzio .
    tada isnesu pvz i balkona atvesta ir viskas galima naudoti. vien jau tai kad nereikia smirdinti valanda namu man yra super duper gerai. :)
    jusu gerbeja Rasa P.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Miela Rasa P., gera turėti gerbėjų :) Kai tik paskaitau, kad kas laukė receptų, taip nepatogu pasidaro už visą nerašymo laiką... mintyse vis pasižadu pasitaisyti :)

    Labai greitas šis būdas mikrobanginis. Tikriausiai visai patogus kartais. Na bet mūsų namuose mikrobangės nerasta, išbandyti neteks. Kažkada buvau kategoriškai antimikrobanginė, dabar jau visai praverstų toks aparatas retkarčiais, bet vietos nėr. Nei duonkepei, nei kokiam tai KitchenAidui, nei tuo labiau mikrobangei...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails