2008 m. rugsėjo 12 d., penktadienis

Kimšti fiori di zucca

Vienas iš mano mėgstamiausių užkandžių Romos picerijose – fiori di zucca. Niekad nebandžiau namuose, niekad nemačiau pirkti, o mamos daržo niokoti nesinorėjo.

Dabar esame arčiau Italijos, tad turguje galima nusipirkti cukinijų moliūgų žiedų (dėkui, Evelina). Kadangi anyta dar vis sukinėjosi virtuvėje, nusprendžiau pasinaudoti gera proga ir paėmiau indelį. Demonstruoju, kas su šiuo gėriu buvo daroma.

Taigi cukinijų moliūgų žiedai atrodo taip. Kadangi čia vyriški žiedai, jie auga ant stiebelio.

Paruošimas (bandau atsiminti ką išmokau biologijos pamokose). Pirmiausia nuo žiedkočio nuskabome taurėlapius. Stengdamiesi nepažeisti žiedo išimame piestelę ir kuokelius (t.y. viską, kas viduje). Žiedą iš visų pusių gerai praskalaujame po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nusausiname, patikriname, ar nėra užsilikusių vabaliukų ar kirminukų. Gaminimui paruošti žiedai atrodo taip:

Bent jau Romoje žiedai kemšami mozzarella ir ančiuviais, kepami tešloje. Pirma dedame trečdalį ar puselę sūdytos ančiuvio file, po to gabaliuką mozzarellos. Neperpildome!



Iš kiaušinio, miltų ir vandens užmaišome tirštoką tešlą. Anyta prigrasino jokiu būdu nedėti druskos - taip išvengsime besišaudančio aliejaus. Žiedus voliojame tešloje, iš visų pusių apkepame aliejuje, atvėsiname ant popierinių rankšluosčių, pabarstome druska. Mėgaujamės...

8 komentarai:

  1. Anyta vis dar okupavusi virtuvę :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) Jau nebe :) Bandau is naujo susipazinti su savaja virtuve - kur pas mane saukstai, kur laikosi cesnakas ir kur padetas aliejus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi kaip noreciau paragauti! Bet vat mamos darze skabyti butu gaila..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Truputi ne i tema:
    EGLE, norejau irasyt komentara i tavo nauja bloga, bet nera galimybes to padaryti neblogeriams..

    AtsakytiPanaikinti
  5. garbane, kaip suprantu, cia vyriski ziedai, jie vaisiu nemezga. Reiks pasiklausineti mamos, kaip ten buna su cukinijom :)
    Eglei zinute perduota :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vat sito nezinojau.. tikrai idomu. Paklaususi duok zinia cia ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sita butinai sia savaite bandysiu. Beje, fior di zucca - ne cukiniju, o tu dideliu geltonu (jauciu lietuviskai moliugai?) ziedai. Beje,sudyti anciuviai - cia aliejuje ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Evelina, dėkui už pastebėjimą. Jei ne tu, aš iki šiol nuoširdžiai tikėčiau, kad tai cukinijų žiedai, nors zucca nuo zucchine realiame gyvenime lyg ir atskiriu :))

    O ančiuviai tai tie sūdyti aliejuje stiklainiukuose

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails