2011 m. sausio 17 d., pirmadienis

Cannelloni paprastai

Suprantu, ne taip sunkiai norisi pradėti darbo savaitę... bet jei neužrašysiu dabar, viskas taip ir liks nepaskelbta. Esu tikra, kad didelio nuostolio dėl to niekam nebus, internetas pilnas cannellonių įvairiais pavidalais, o ir maniškiai šįkart visai nepretenduoja į autentiškumą. Tiesiog buvo kilogramas faršo, iš kurio dalies iškepiau kotletų. Čia buvo tas vienas kartas metuose, kai juos kepu. Ir net gavau komplimentą - 'mmm, kokie skanūs, beveik kaip iš Ikea'. Be žodžių aš... ir čia tikrai buvo nuoširdus monkey husband komplimentas. Dabar tereiks sulaukti, kol bus pagirtas, pvz., kapotos jautienos burgeris - 'mmm, tobulėji kasdien - viens prie vieno kaip iš Makdonaldo'. 



Taigi savo nuostabiesiems kotletamsbeveikkaipišIkėjos sutaisiau kilogramą maltos mėsos su dviem kiaušiniais, sauja džiūvėsių, česnako skiltele, kapota su sauja petražolių, stambiai tarkuota morka, druska. Iškepus kotletus atliko gal 300-400g šito mišinio, iš jo sumeistravau tokį mėsos padažą, kurio, nenorėdama nieko įžeisti, ragu, o tuo labiau bolognese nevadinsiu.

Mėsos padažas. Ant alyvų aliejaus pakaitinau česnako skiltelę, kapotą saliero stiebą. Mėsos mišinį gerai priplojau prie dugno ir kai perkaito, išmaišiau, įdėjau žiupsnelį džiovinto rozmarino. Įpyliau gal pusę stiklinės balto vyno, jam išgaravus - pusę litro pomidorų tyrės ir visa tai uždengus palikusi ant silpnos ugniespamiršau kelioms valandoms (jei labai kimba prie dugno, reiktų įpilti vandens arba pridėti daugiau pomidorų tyrės). Galiausiai gaunasi tirštas tirštas padažas. Geriau per tirštas, nei per skystas, mano manymu - taip lengviau vyniojasi cannelloniai.

Kitą dieną sukau cannelloni. Tam reikalui šaldytuve turėjau lazanijos lakštų pakelį. Mes juos perkame šviežius, bet gi tinka ir sausi, tik juos reiktų pavirti arba pasidaryti skystesnį padažą.

Taigi reikia
Mėsos padažo (žr aukščiau)
Pastos lakštų (6vnt)
Bešamelio padažo (žr žemiau)
Tarkuoto parmezano

Bešamelio padažui reikės
40 g sviesto
40 g miltų
0,5 l pieno
muskato riešuto, druskos

Beveik iki virimo užkaitinti pieną, nukelti nuo ugnies. Kitame puode ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą, suberti miltus, išmaišyti ir pamažu, intensyviai maišant, supilti karštą pieną. Maišyti, kol užvirs ir sutirštės. Pasūdyti, paskaninti šviežiai tarkuotu muskato riešutu.

Formą patepam bešameliu ir imamės cannellonių vyniojimo. Pas mane lazanijos lakštai buvo A5 formato, 6 vienetai. Juos ir šviežius nusprendžiau akimirkai įmerkti į karštą vandenį. Tada ant vieno siaurojo krašto reikia dėti mėsos padažą, ant kito - pateplioti šaukštą bešamelio. Paėmus už galo su mėsa sukti vyniotinį, kuris baigiasi ir tarsi užsiklijuoja su bešamelio padažu. Taip suvynioti visus, dėti į formą, apipilti likusiu padažu, pabarstyti tarkuotu parmezanu. Kepti apdengus folija 200C orkaitėje 30 minučių. Praėjus 20 minučių foliją nuimti. Mažasis monkey šį reikalą vadina pizza, t.y., nesvarbu, kaip tai vadinasi, įsiskaito į valgomų patiekalų sąrašą. Skanaus!




PS: Atsvarai po šio sunkoko žieminio patiekalo pažadu gaivesnes avokado ir lašišos salotas su greipfruktais

10 komentarų:

  1. Neprastais kmplimentais monkey husband švaistosi :) net susijuokiau tavo reakciją perskaičius.

    O šiaip tai norėjau pasakyti, kad labai džiaugiuosi, jog monkey dinner atgijo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau zinau ka labai greitu metu gaminsiu. Ir ne taip sunku, kaip isivaizdavau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egle, tikiuosi, kad vel atgijo :) Bent kuriam laikui. Buna, kad fotoaparatai genda, ikvepimai dingsta ir siaip, puikiu blogu aplink netruksta, tai vis uzplusta mintys, kam visa tai reikalinga :)

    Giedre, dziugu girdet, kad atrodo nesudetingai. As pati baigus aprasyma jo issigandau - atrodo, painesnio ir ilgesnio recepto net pasistenges nesugalvosi :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, butinai isbandysiu si patiekala! Kaip jis paprastai atrodo! Iveikiamas :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Eglut, pritariu kitai Eglei, kaip smagu, kad atsigauni ;)
    man reiktu pavyzdi imt :)

    as sakau, kad nieko gero is tos IKEA! va, tik vyra sugadino tau ir viskas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. >> 'mmm, tobulėji kasdien - viens prie vieno kaip iš Makdonaldo'.

    Žinoki, juokiausi gausiai. Bet koks vaikiškas nuoširdumas! Žinoki, man irgi tenka kartais sulaukt pagyrimo, kad "beveik kaip pirktiniai". Nusišypsau, linkteliu, ir suprantu, kad tik gero norima gi :)


    P.S. Prisidėsiu ir aš prie džiūgaujančių sugrįžtuvėm.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Smagu matyti grįžusią su naujais receptais ir gražiomis nuotraukomis :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Smagu sulaukti naujo receptuko. Dažnai užeidavau ir nieko naujo nerasdavau ir kažkaip ant dienų reikėjo prisiminti kaip ten visai paprastai, bet labai skaniai kepenėles kepėte. :)
    O aš apie vyrą pagalvojau ale ot priklausomas nuo skonio stipriklių.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Merginos, nėra taip jau visai beviltiška su mano vyru :)) Paskutini karta apsilankius Ikea jam tikrai labai patiko tie kotlieeetai :D Tiesiog kotletų standartu patapo :) Ir mano asmeninio kulinarinio talento įžeidimu :D

    Laima, šio patiekalo gal ieškojot? http://www.monkeydinner.com/2010/04/fegato-alla-veneziana-kepeneles.html

    AtsakytiPanaikinti
  10. Taip taip, tai aš radau. Labai džiaugiuosi, kad atgijo jūsų blog'as.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails