2009 m. sausio 28 d., trečiadienis

Gnocchi su lašiša ir grietinėle

Toks visai lietuviškas receptas. Bulvinukai ir dar su grietinėlės padažu! Šiaip mes lašišos ir grietinėlės padažą paprastai su pasta naudojam, bet labai sunku nutaikyti grietinėlės kiekį, ypač jei valgytojų yra daug. Skirtingų rūšių pasta skirtingai sugeria padažą, tad lengvai galima patirti fiasco, kaip kad mums nutiko per vieną šeimos susibūrimą :) Gavo žmonės sausų makaronų su užuomina į lašišą, baisu net prisiminti.

Su gnocchi kažkaip paprasčiau. Visi kiekiai iš akies... Jei kitą kartą pasversiu, perrašysiu receptą.


Gnocchi pirktų arba savo gamintų
Sviesto
Rūkytos lašišos
Nedidelis svogūnas
(Balto vyno)
Grietinėlės
Petražolių

Keptuvėje ant nedidelės ugnies ištirpiname gabalėlį sviesto, apkepame labai smulkiai pjaustytą svogūną. Kai jis perkeps, galima įpilti šlakelį balto vyno. Kai alkoholis nugaruos, sudėti smulkiai pjaustytą rūkytą lašišą, už pusės minutės supilti grietinėlę.

Į puodą su verdančiu vandeniu sudėti gnocchi, virti pagal instrukcijas, išgriebti iš vandens, dalį jo atidėti į šalį. Gnocchi sudėti į padažą, gerai išmaišyti, jei reikia, įpilti kiek vandens, kuriame virė gnocchi. Pabarstyti kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Kaip smagu rasti kulinarini bloga lietuviu kalba ir receptus is "sveicarisku" produktu. Linkejimai is Nordwestschweiz ir sveikinimai naujam seimos nariui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip smagu, kad krastieciai ir tautieciai cia uzsuka. Man tik kiek nepatogu del skilties 'sveicariska vakariene', kur sudeti pirktiniai rosti ir pusiau vykes bandymas su sveicariska jautiena :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails