2009 m. sausio 31 d., šeštadienis

Cheesecake brownies

Baisiai skanus dalykas. Dėkui Forellei už gerai nužiūrėtą David Lebovitz receptą. Kepiau ne kartą pagal originalą ir vis mažai, vis dar norisi. Be galo saldus, atrodo, kad jau neina daugiau suvalgyti, o vėl rankos tiesiasi. Man jis skanus ir užšaldytas gabaliukais. Išsitrauki ir valgai panašiai kaip ledus.


Šokolado masei:
85 g sviesto
115 g juodo šokolado
130 g cukraus
2 kiaušiniai
70 g miltų
šaukštas nesaldintos kakavos miltelių
druskos
1 a.š vanilės ekstrakto
80 g šokoladinių sagučių (naudoju smulkintą šokoladą)

Sūrio masei:
200 g kreminio sūrio (naudoju Philadelphia - skanu ir su liesa, ir su įprasto riebumo)
kiaušinio trynys
75 g cukraus
1/8 a.š. vanilės ekstrakto

Sviestą ir šokoladą ištirpinti puode ant nedidelės ugnies. Nuimti nuo kaitros, įmaišyti cukrų, po to kiaušinius, vėliau miltų, kakavos ir druskos mišinį, tada vanilę ir šokolado gabaliukus. Tešlą lygiu sluoksniu paskleisti folija išklotoje skardoje (naudoju 25cm tortinę).

Kitame inde paruošti sūrio sluoksnį - išmaišyti kreminį sūrį su tryniu, cukrumu ir vanile. Paskleisti ant šokolado masės, peiliu arba mediniu pagaliuku 'pakapstyti' taip, kad šokoladas pasimaišytų su sūrio mase.

Pašauti į 180C karštumo orkaitę, kepti 35 min. Atvėsinti, pjaustyti, ragauti. Nepersivalgyti.

17 komentarų:

  1. Sunku nepersivalgyti tokio kepinio. Aš irgi ne kartą jau kepiau, nešiausi ir į baliukus, tai buvo pats paklausiausias saldumynas, nieks į jokius pyragus ar tortus nežiūrėjo, tik gaila, kad brangokas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano antroji pusė labiausiai mėgsta bownius ir cheesecake'us, tad jam čia būtų tobulumo viršūnė! :) Jaučiu, kad reiktų palepinti ateinančio gimtadienio proga...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinai Lietuvą su tūkstantmečiu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. mmm, tikriausiai nesveikinau :) Reiks pasitaisyti ir iskepti trispalves brownius

    AtsakytiPanaikinti
  5. Čia tiesiog per tv rodo kaip svetur gyvenantys lietuviai sveikina. Ir buvo Eglė iš Ženevos, tai ir pamaniau, kad tamsta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. vakar kepiau.Aciu, tikrai labai skanus ir tikras sokoladinis pyragas. tik supyliau i didesne forma, tai virsutinis slouksnis , mano galva, gavosi per plonas.Dejau ne Filadelfia o maskarpone suri- (man buvo skanu),o gal skoni laba pagadinau ?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nebandziau su mascarpone, bet ir nemanau, kad skonis galejo labai sugesti. Svarbiausia, kad buvo skanu! Man baisiai patinka su filadelfia, kad net jokiu pakeitimu nenoriu daryti :) Siandien vel kepiau, vel sveciai gyre ir recepto prase

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ka gi, teks isbandyti su Filadelfia(ana karta tai del kainos pataupiau su Mascarpone).Bijau pripratinti svecius ir pati priprasti. Aciu labai uz skanu receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labutis,
    as vakar dariau si pasakisko skonio kepini, ir pavyko puikiai! Tiesa, vietoj Philadelphios naudojau mascarpone, sokolado dejau 100 gramu, kakava pamirsau, sokoladiniu saguciu nenaudojau, o mascarpone maisiau su cukraus pudra, ne su cukrum, ir gavos nerealiai skanus! Visiem srekomenduoju:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. kepsim kepsim si pyraga ir mes, bebe tetos :) Tik beda, kad niekur nerandame tos Filadelfijos. Reikes galvele pasukti, ka cia panaudojus.. Sviezios Mascarpones gal rasim, o jei ne, imsim lietuviska varske ir suksim ilgai su mikseriu :D

    Nes tikrai, kai valgiau Monkey iskepta si pyraga, tai nerealus buvo. Sutarsiau viena puse. Tai dabar dar ant sonu kazkur jis sedi, niekaip neina atsikratyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. seses, pasipasakokit, kaip su varske gausis, jei nepasisek Filadelfijos rasti :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pagaliau iskepiau ir as si skanesta. Kadangi Filandelfijos niekur vilniuje neradau, teko pasitenkinti mascarpone. Bet... varskes mase kazkaip pradingo visoje sokolado maseje. Gal per daug netyciom idejau, gal per daug pamakalavau, nezinau. Bet faktiskai nesimate to baltojo sluoksnio. Taciau vis tiek buvo labai skanu. Kaip sake berniukas mano, skaniau negu kad "Lava cake", jei kas zino juos. Virsus toks irisinis gavosi, vidus slapias. Tik dar biski apdeginau netyciom... bet nieko, nuvalgiau ir nuodeguliukus :) kadangi Mascarpones indukas yra cieli 500g, teks pakartoti pyraga uz poros dienu. Taisysime klaidas ir jums pasakosimes kaip sekesi.

    AtsakytiPanaikinti
  13. pagaliau,pagaliau dekoju Savanoriu Rimi uz cream chees'a tikra. Valio :) kepsim, oj mes kepsime savaitgali si pyraga velei :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. ka tureciau pasakyt.. jau per tris savaites kepiau kelis kartus :) o cia jau didelis ivykis - nes as nemegstu sokolado :) .. ir siaip kept nelabai megstu :) bet neatsilaikau pries sita skanesta :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tad kaip sokolado nemegejai man nieko nelieka, kaip tik rekomenduoti kita - sokoladini sokoladini pyraga :) (ieskoti rugpjucio menesio irasuose)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Pats skaniausias kada valgytas sokoladinis-surinis pyragas:)kepau ir kepu. Visi namiskiai ji labai megsta

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ačiū, perduosiu forellei, kaip mums visiems patinka jos atrastas pyragas :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails