2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

Farro salotos su moliūgais ir vištiena. Ir ožkų sūriu

Dabar madinga valgyti visokius grūdus, į kurių pusę vaikystėje net negalėdavau pažiūrėti. Perlinės kruopos ir farro, ir quinoa ir pan. - labai valgom. Greičiausiai valgau tik aš, bet labai stengiuosi, kad ir šeimyna bent paragautų. Kiek gi galima valgyti pastą? Jei ne kasdien, tai vis tiek, vienokiu ar kitokiu pavidalu, septynis kartus per savaitę. Jei būtų vaikų valia, tikriausiai ir visus keturiolika kartų valgytume. Gal net ir pusryčiams, tai iš viso dvidešimt vieną.

Prieš Kalėdas gaminau labai panašias perlinių kruopų salotas su moliūgu ir feta pagal Diana Henry. O gal tik norėjau gaminti, nepamenu. Taigi dabar išsiviriau farro (kviečių?), pakepiau orkaitėje moliūgo, įmaišiau nuo vakar atlikusios keptos vištos, pridėjau ožkų sūrio ir salotos paruoštos. Labai malonus riešutinis skonis...



Receptas toks
250g farro kruopų
700ml vandens
300g moliūgo
vištienos tiek, kiek atliko nuo vakar vakarienės
apie 100g ožkų sūrio
alyvų aliejaus
druskos
pipirų
citrinos sulčių
žalumynų

kruopas užpilti nurodytu kiekiu vandens ir užvirti, sumažinus ugnį virti apie 30 minučių. Nemaišyti. Kai išvirs, nusunkti, paskaninti druska ir pipirais, išspausti porą šaukštų citrinos sulčių, pašlakstyti aliejumi.

Kol verda kruopos, pasiruošti ir moliūgą. Nulupti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis. Jas pasūdyti, pabarstyti pipirais, išmaišyti su pora šaukštų aliejaus ir paskleidus skardoje (ant kepimo popieriaus) kepti 170 C orkaitėje apie  30 minučių, kol lengvai karamelizuosis viršus, o vidus bus minkštas.

Kai farro ir moliūgai atvės, sudėti kartu su juostelėmis pjaustyta vištiena, trupintu ožkų sūriu, žalumynais, jei trūksta, pridėti druskos ir pipirų, šlakelį aliejaus ir šiek tiek balzaminio acto.

Tai tiek.
Skanaus!

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails